Gå til sidens hovedinnhold

Vennskap - på godt og vondt

Hva er egentlig et vennskap? Det står sentralt i forestillingen «Den trufaste venen» som spilles på Trikkehallen i onsdag 16. og 17. januar.

Kjelsås: Teater Tramp, som setter opp forestillingen, er en forholdsvis nystartet teatergruppe. To av skuespillerne, Jan-Egil Engnes og Wilhelm Støylen, har likevel jobbet sammen en stund.

Vi har turnert sammen med forestillingen «Den Kjempestore Krokodillen» for Teater Grimsborken og spilt 140 forestillinger sammen, sier Støylen.

Flere lag

Inne på Trikkehallen er konsentrasjonen på topp en uke før premiere. Teatergruppen vil at publikum skal komme dem så nært som mulig. Og at de på mange måter skal være en del av selve forestillingen.

«Den trufaste venen» er basert på en eventyrfortelling av Oscar Wilde. I vår versjon fortelles historien om vennskapet mellom vesle Hans og Mølleren av en bokfink til en vannrotte og historien får dermed flere lag. Vi bytter også roller på scenen og har hele tiden fokus på de enkle virkemidlene for å formidle budskapet, sier Støylen.

Makt og manipulasjon

Mølleren har all makt i vennskapsforholdet med vesle Hans. Hvorfor lar vesle Hans seg undertrykke av Mølleren og hvorfor blir Mølleren forgudet av alle rundt han?

Historien stiller spørsmål om hva vennskap er og om maktforhold og manipulasjon.

I hvilken grad er egentlig et vennskap ekte? Og kan man for eksempel gi en gave til en venn uten å få noe tilbake? Hva definerer et trofast vennskap? Historien er svært aktuell og jeg tror mange vil kjenne seg igjen både i begge temperamentene til disse to karakterene, sier instruktør Torgunn Wold Platzack.

Musiker og skuespiller Irene Tillung vil også ha en sentral rolle i forestillingen i kveld, men hun var ikke tilstede på prøven den aktuelle dagen.

Forestillingen spilles onsdag klokken 19.00 og torsdag klokken 12.00 og 19.00.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?