Gå til sidens hovedinnhold

– Vi stripper humoren til beinet!

Nordstrandrevyen mener i år å ha utviklet et helt nytt konsept.

NORDSTRAND: "Dette er enkelt. Veldig enkelt", er beskrivelsen for Nordstrandrevyen 2010.

Årets konsept går ut på at de viser frem den humoren du ler av i hverdagslivet. Nordstrandrevyen har strippet humoren ned til det enkle. Nettopp derfor kaller de årets skolerevy for Stripped.

– Vi vil at folk skal kose seg på revy, og mener at mange skolerevyer i Oslo har glemt at hovedfokuset er humor. Kutt det til beinet og stå igjen med det morsomme, det folk ler av, sier Haakon Flinder (18 år). Han er en av revysjefene.

Revy for alle

Maiken Thronæs, med samme tittel, poengterer at dette er en revy og IKKE et teaterstykke, som enkelte skoler i Oslo har begynt å helle mot i noen år nå, i følge henne. Hun mener at Stripped er en revy med humor for alle.

De siste årene har Nordstrandrevyen slitt økonomisk. Allikevel har de nok en gang klart å utvikle en ny revy.

– Revyen i år burde sees av alle, ikke bare fordi vi tror at folk vil finne den morsom og underholdende, men også for å støtte en lang og viktig tradisjon, sier hun.

Den tredje revysjefen, Ida Lystad, forteller at Nordstrand ikke er av de skolerevyene i Oslo med mest penger, men at de prøver å gjøre det beste ut av det de har.

– Elevene er positive og jobber hardt for å få et best mulig produkt, sier hun.

LES ANMELDELSEN AV FJORÅRETS NORDSTRANDREVY! Dramatisk première

Hardt arbeid

Revysjefene mener at den største utfordringen for Nordstrandrevyen 2010 vil være forestillingene - å sørge for at de går smertefritt.

– Det vil si at det tekniske sitter, og at alt det andre er i orden under hver forestilling, sier Maiken, som også er skuespiller.

Siden slutten av september ble årets skuespillere presentert, og siden da har de jobbet jevnt og trutt. Etter hvert har andre grupper, som kostyme og sminke, mat, fest og rekvisitt hengt seg på. Instruktørene har vært der fra starten.

Anders Ødegård (20 år), hvis base nettopp er å instruere, forteller at tekstene er skrevet i samarbeid mellom skuespillerne og instruktører.

– Vi er opptatt av at vi kun er veiledere. Det er elevenes revy, ikke instruktørenes, sier han.

Nordstrandrevyen skal være godt forberedt til årets revy. Det er under en uke igjen og de ligger godt an. Det eneste som gjenstår nå er å få opp scenen og satt de tekniske tingene.

– Det kunstneriske er så å si ferdig, bare pirking gjenstår, forteller revysjef Maiken.

Hun røper at premierenervene er forholdsvis rolige.

– Men jeg regner med at de setter inn premieredagen! sier hun.

En som derimot allerede nå kjenner sommerfugler i magen, er skuespiller Kedist Bezabih, (17 år).

– Jeg er veldig nervøs, men samtidig gleder jeg meg veldig og jeg har troen på produktet vi har laget, sier hun.

Revysjef Haakon forventer lange dager fremover. Han sier at de er stolte av alle elevene som ofrer sin fritid for revyen.

– Vi håper å se flest mulig i salen i januar! Vi har premiere 11. januar kl. 19.00 og spiller revyen frem til den 22. januar. Billettbestillingsnummer er: 93084447, forteller han.

For andre høres dette kanskje slitsomt ut, men for Nordstrandrevyen er det enkelt. Veldig enkelt.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser