RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MOTORSAGMASSAKRE-FILMENE er filmer som ville blitt rammet av en 18 års grense.
MOTORSAGMASSAKRE-FILMENE er filmer som ville blitt rammet av en 18 års grense. Foto: Sandrew Metronome

Vil at filmer med 18-årsgrense skal vises etter klokken 23

Sist oppdatert:
Hard dom mot kulturministerens voksenfilm-forslag.

I forslaget til en ny forskrift skriver kulturdepartementet at de ønsker at filmer, serier og TV-programmer som faller inn under en 18 års aldersgrense først skal tillates vist etter 23 om kvelden.

Vannskille

Per i dag jobber man etter «vannskille»-regelen. Det vil si at programmet med innslag som klart er voksent eller voldelig skal sendes etter 21.00 om kvelden. Den samme regelen har også for eksempel Storbritannia.

Statssekretær i kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag, mener overfor Dagens Næringsliv at innstrammingene, som kommer som følge av EUs AMT-direktiv, ikke nødvendigvis er strengere, men en klargjøring.

Medievitere og TV-sjefer reagerer imidlertid på forslaget, og mener blant annet at det ikke tar hensyn til at dagens unge ser TV gjennom strømmetjenester på de tider av døgnet de selv ønsker det.

Ikke Netflix og HBO

Kulturminister Widvey ønsker at strømmetjenester som sender fra Norge skal innføre en kontrollmekanisme, men denne kan for eksempel ikke legges på Netflix eller HBO Nordic.

TV-sjefer og Medietilsynet sier til DN at praksisen i dag er veldig god, og at det i prinsippet er svært få produksjoner som kunne vært tiltenkt en 18 års grense, som sendes før 23.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere