RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ta med elevene på omstridt Munch-utstilling

GÅR IKKE: Kontaktlærer Birger vil ikke ta med 7. klasse på Munch + Melgaard-utstillingen i samråd med rektor på Møllergata skole.
GÅR IKKE: Kontaktlærer Birger vil ikke ta med 7. klasse på Munch + Melgaard-utstillingen i samråd med rektor på Møllergata skole. Foto: Cornelis Poppe, NTB SCANPIX - privat
Sist oppdatert:
Den omstridte utstillingen «Munch + Melgaard» er en obligatorisk del av den kulturelle skolesekken.

(Kultur:) Utstillingen «Munch + Melgaard» på Munch-museet har skapt mye rabalder.

En god del skyldes at Bjarne Melgaard er en omdebattert kunstner. Munch-museet ble politianmeldt på grunn av en veldig omstridt video. 

Suger en baby på armen

Melgaards videokunst All Gyms Queens Deserve to Die viser en voksen mann som suger armen på en ett år gammel jente. Da videoen for mange år siden ble vist for første gang på Moderna Museet i Stockholm ble den også gjenstand for massiv debatt.

I etterkant har politiet henlegger anmeldelse av Munchmuseet.

Nå skriver NRK at Møllergata skoles 7. klasse ikke vil bli tatt med på utstillingen. Årsaken er koblingen barn og vold.

BIRGER NÆSS er kontaktlærer på Møllergata skole.

Vil ikke risikere foreldrenes tillit

– Melgaard har et sterkt og provoserende billedspråk. Det handler ikke bare om nakenheten, men hvordan det kobles sammen, da særlig dette med barn og vold. Det er kraftige saker, og for voldsomt for mine elever og deres foreldre, sier kontaktlærer Birger Næss til NRK.no.

7. klassetrinn består utelukkende av elever med minoritetsbakgrunn, skriver statskanalen.

Lærer Næss, som får støtte av rektor, sier han ikke vil risikere tilliten til foreldrene ved å ta med barna på utstillingen.

Har laget barnevennlig variant

Munch-museet sier at de har fjernet for Melgaards verker som de mener 12-åringer ikke bør se, blant annet den omstridte videokunsten.

Også Utdanningsetaten ved avdelingsdirektør Hilde Gran sier til NRK at de er nøye på at museumsbesøkene blir tilrettelagt for riktig aldersgruppe.

- I dette tilfellet har etaten vært i dialog med Munch-museet på et tidlig tidspunkt, nettopp for å sørge at dette ble gjort. Og de besøker deler av utstillingen, ikke hele utstillingen, sier Gran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere