Gå til sidens hovedinnhold

Virtuost og vakkert

Sommerkonsertene i Vigeland-museet er i full gang. Søndag 19. august var det de to eminente musikerne Charles Siem og Joachim Kwetzinsky som laget vellyd i de ærverdige omgivelsene.

VIGELAND-MUSEET: For tiende året på rad, presenterer Ole Bøhn et spennende program for sommerkonsertene i Vigeland-museet. Et program med stor variasjon og med musikere av høy klasse.

Virtuost

Som regel foregår konsertene i museets borggård, men når været er litt umedgjørlig, flyttes de innomhus. Så også denne regntunge julisøndagen.

Charles Siem (fiolin) og Joachim Kwetzinsky (klaver) åpnet med Mozarts vakre sonate e-moll (KV304). Lydhør musikk som gikk rett hjem hos den fullsatte salen.

De to fortsatte friskt med den krevende sonate nr. 1 i A-dur (opus 13) av Gabriel Fauré.

Nyere musikk men med et forståelig tonespråk. dynamisk og vekslende. Og de to musikerne overbeviste til de grader. Virtuost og vakkert. Ikke minst førstesatsen, Allegro molto som går i et forrykende tempo og må nesten til rocken for å beskrive gjennomføringen; Tight!Og selvsagt ble det et par ekstranummer med Elgars Salut d'amour til slutt.

Engasjert

Sommerkonsertene var en tradisjon fiolinisten Ole Bøhn tok opp igjen for ti år siden.

I gamle dager var det Oslo kommune som sto for arrangement her hver onsdag og søndag.

- Jeg lager et program så variert som mulig og som jeg tror passer en sommerstille by, forteller Ole Bøhn før konserten.

Han er ikke minst opptatt av at de unge talentene skal ha en arena å formidle sin kunst på.

Etter konserten som han har fulgt med argusøyne og sikkert også ditto ører, har han denne kommentaren:

- Fint. Inspirerende av to fremadstrebende musikere og ikke minst det store engasjementet.For de musikkinteresserte er det ny konsert igjen på søndag

26. juli, klokken 14.00.

Noel Lee (klaver), USA/ Frankrike og Jeffrey Cohen (klaver), USA / Frankrike, spiller Massenet, Barber, Debussy.