Gå til sidens hovedinnhold

Vold under kontroll

Lørdag blir det garantert svette og umoralsk opptreden på Parkteatret, når Bjørn Sem fra Holmenkollen skal i ringen.

Grûnerløkka/Holmenkollen: Da risikerer nemlig finnen "Starbuck" EM-tittelen mot vår egen Bjørn Sem i wrestling-ringen. Mange wrestling-entusiaster har lurt på hvem som skal møte finsk-canadiske Starbuck (33) for å kjempe om EM-tittelen, og det er nå klart at Bjørn Sem fra Holmenkollen er fedrelandets håp om å vinne tittelen tilbake til Norge førstkommende lørdag.
- Bjørn er best og jeg er Bjørn, ler hovedpersonen selv på telefon.
Finsk-canadiske Starbuck, som har wrestlet for NWF en rekke ganger, vant EM-tittelen på hjemmebane i Finland i desember. Erik Isaksen, pressetalsmann for Wrestlingforbundet i Norge, er mildt sagt spent på resultatet.
EM-tittelen sier jo litt om Starbuck. Han er blant de beste for tiden, men vi har gode sjanser, spår han.
Vår mann, Bjørn Sem (30), er nemlig ingen småkar å møte i ringen. Ikke bare vandrer han rundt på jorda med 122 kilo muskler som ballast. Han har også gjort stor suksess på sine turnéer i Colombia i 2006, og er et av forbundets sterkeste internasjonale navn. Sem har vært proff siden 2001 og holdt på siden 1999.
- Jeg elsket å se på wrestling som barn, men trodde man måtte være fullstendig gal for å holde på med noe sånt. Jeg trodde ikke kroppen kunne tåle så mye juling. Det viste seg derimot at jeg vokste opp til å bli en stor mann som tåler endel. Da det startet opp wrestlingskole i Norge prøvde jeg lykken. Og det har gått både langt og godt, sier Sem. Kampen mellom Sem og Starbuck blir hovedkampen på ettermiddagsshowet. Kamphanene har møtt hverandre en gang tidligere, i Italia.
- Han vant, men matchen var veldig jevn. Folk som så på sa det var på hengende håret, forteller han.
Sem har en trofast fanskare som stiller opp når wrestleren skal i ringen.
- Jeg må få hilse til fanklubben min, Bjørns bastarder. De kaller seg barna mine og det er helt greit for meg. Jeg lover å finne et tidspunkt dommeren ikke følger med. Da skal jeg sette inn mitt varemerke: Bjørns balleskalle. Jeg har mine triks for å få dommerens oppmerksomhet rettet mot noe annet i lokalet. Bare vent.
De avgjørende kampene i NM i tagteam-wrestling finner sted på kveldsshowet, og fjorårets mestere Fremtiden er blant de kjempende lagene. På dagtid åpner dørene på Parkteateret klokka 16, mens slagsmålet på kveldstid starter 20.30.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin