Gå til sidens hovedinnhold

Vold under kontroll

Lørdag blir det garantert svette og umoralsk opptreden på Parkteatret, når Bjørn Sem fra Holmenkollen skal i ringen.

Grûnerløkka/Holmenkollen: Da risikerer nemlig finnen "Starbuck" EM-tittelen mot vår egen Bjørn Sem i wrestling-ringen. Mange wrestling-entusiaster har lurt på hvem som skal møte finsk-canadiske Starbuck (33) for å kjempe om EM-tittelen, og det er nå klart at Bjørn Sem fra Holmenkollen er fedrelandets håp om å vinne tittelen tilbake til Norge førstkommende lørdag.
- Bjørn er best og jeg er Bjørn, ler hovedpersonen selv på telefon.
Finsk-canadiske Starbuck, som har wrestlet for NWF en rekke ganger, vant EM-tittelen på hjemmebane i Finland i desember. Erik Isaksen, pressetalsmann for Wrestlingforbundet i Norge, er mildt sagt spent på resultatet.
EM-tittelen sier jo litt om Starbuck. Han er blant de beste for tiden, men vi har gode sjanser, spår han.
Vår mann, Bjørn Sem (30), er nemlig ingen småkar å møte i ringen. Ikke bare vandrer han rundt på jorda med 122 kilo muskler som ballast. Han har også gjort stor suksess på sine turnéer i Colombia i 2006, og er et av forbundets sterkeste internasjonale navn. Sem har vært proff siden 2001 og holdt på siden 1999.
- Jeg elsket å se på wrestling som barn, men trodde man måtte være fullstendig gal for å holde på med noe sånt. Jeg trodde ikke kroppen kunne tåle så mye juling. Det viste seg derimot at jeg vokste opp til å bli en stor mann som tåler endel. Da det startet opp wrestlingskole i Norge prøvde jeg lykken. Og det har gått både langt og godt, sier Sem. Kampen mellom Sem og Starbuck blir hovedkampen på ettermiddagsshowet. Kamphanene har møtt hverandre en gang tidligere, i Italia.
- Han vant, men matchen var veldig jevn. Folk som så på sa det var på hengende håret, forteller han.
Sem har en trofast fanskare som stiller opp når wrestleren skal i ringen.
- Jeg må få hilse til fanklubben min, Bjørns bastarder. De kaller seg barna mine og det er helt greit for meg. Jeg lover å finne et tidspunkt dommeren ikke følger med. Da skal jeg sette inn mitt varemerke: Bjørns balleskalle. Jeg har mine triks for å få dommerens oppmerksomhet rettet mot noe annet i lokalet. Bare vent.
De avgjørende kampene i NM i tagteam-wrestling finner sted på kveldsshowet, og fjorårets mestere Fremtiden er blant de kjempende lagene. På dagtid åpner dørene på Parkteateret klokka 16, mens slagsmålet på kveldstid starter 20.30.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag