Warner Music-eieren rikest i Storbritannia

Storbritannias rikeste mann, Warner Music-eier Len Blavatnik, viser seg å være stor fan av Leonard Cohen (bildet), som imidlertid utgis på et konkurrerende plateselskap.

Storbritannias rikeste mann, Warner Music-eier Len Blavatnik, viser seg å være stor fan av Leonard Cohen (bildet), som imidlertid utgis på et konkurrerende plateselskap. Foto: Vidar Ruud (NTB Tema)

Men han liker mest musikk fra Sonys Leonard Cohen.

(Kultur): Len Blavatnik skal være god for over 13 milliarder britiske pund, skriver BBC. Det er rundt 162 milliarder norske kroner. Siden Blavatnik deler tiden mellom New York og London, rykker han inn på Times-listen over rikeste briter – etter allerede å figurere på Forbes' liste over USAs rikeste, for øvrig på en 22. plass.

Fra Ukraina

Musikkbossen er født i Ukraina, men flyttet med familien til USA som 20-åring. Han står bak forretningsimperiet Access Industries, og satset på felt som aluminium og olje, og i senere tid også telekommunikasjon – noe som gjør at Access også eier den norske mobile bredbåndleverandøren ice.net.

Blavatnik kjøpte Warner Music Group i 2011 – noe som fikk Bloomberg.com til å kalle ham «sistemann ut på listen over milliardærer som tror de kan redde musikkbransjen». I 2013 fulgte han opp med å kjøpe Parlophone-gruppen, som også omfatter blant annet norske EMI.

Liker balkanmusikk

I et intervju har Blavatnik medgitt at han er fan av østeuropeisk sigøynermusikk, men at han utvider smaken.

- Jeg liker også Leonard Cohen, sa han i kjølvannet av Warner Music-kjøpet, uten å skjele til at Cohen utgis av Sony Music-eide Columbia. Han har også lyttet til norske Julie Bergan, som i fjor ble invitert til å synge på yachten hans i Cannes, meldte Varden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag