RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øya utvider med ny hi-fi-scene

ELEKTROBNIKA: Øya er klar med ny elektronikascene, med vekt på fet lyd, og utvider også billettsalget - og festivalområdet, ifølge Jonas Prangerød, PR-sjef på Øyafestivalen i Oslo.
ELEKTROBNIKA: Øya er klar med ny elektronikascene, med vekt på fet lyd, og utvider også billettsalget - og festivalområdet, ifølge Jonas Prangerød, PR-sjef på Øyafestivalen i Oslo. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix) (NTB Tema)
Bjørn Torske er første navn ut på Øyafestivalens nye scene.

Den nye scenen vil by på tre artister per dag, som skal spille i pausene til de andre fire scenene. Der vil det også foregå et intervju per dag med festivalaktuelle artister om nettopp lydopplevelser og lyduttrykk.

– For oss handler det om å lage noe mer for publikum. Det er vi glade i: Å gi mer innhold for billetten, sier presseansvarlig på Øya, Jonas Prangerød til NTB. Han lover fet lyd, fra produsenten Bowers & Wilkins.

– Ifølge ekspertisen er dette helt fantastiske høyttalere. Samme høyttaleranlegg har vært brukt på Primavera-festivalen til elektronisk musikk, sier Prangerød.

Blir større

Samtidig som Øya utvides med scenen, som skal hete Hi-Fi Klubben etter sponsoren og rommer 800 publikummere, vil man også selge flere billetter.

– Det blir en økning på noen hundre billetter som selges, noe vi tror publikum ikke vil merke til noe til, siden vi utvider festivalområdet med noen hundre kvadratmeter. Den nye scenen vil plasseres på kunstgressbanen, som vi ikke brukte i fjor, sier Prangerød, som også byr på de første fire artistene.

De er Canadiske Daphni, som dobbeltgjester Øya siden han også opptrer som Caribou, amerikanske Pharmakon, alias Margaret Chardiet, og to sterke, norske navn:

Den ene er elektronikaveteranen Bjørn Torske, som er gitt mye av æren for at det eksisterer en norsk discobølge, og som nå får albumene «Trøbbel» fra 2001 og «Nedi Myra» fra 1998 gjenutgitt av Smalltown Supersound.

Andre norske ut er Drippin, en av DJ-ene bak klubbkonseptet Ball'Em Up på Blå og som bygger musikken sin på biter av hiphop, dancehall, house og mye annet, for å utfordre folks oppfatning av klubbmusikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere