Følg oss på FACEBOOK

Stavanger

Humorshow – Nypremiere 1. april

Vegar Hoel og Christian Eriksen entrer scenen sammen på Rogaland Teater med det humoristiske showet «Smilemann». De to møtes til en ellevill lek der alt er lov og hvor lyder, musikk og visualitet smelter sammen i en helt ny humorsjanger. Garantert underholdning!
www.rogaland-teater.no

NYT NORGE I LANGE DRAG

Sandvika

Kunstutstilling – 30. mars–2. mai

Bærum Kulturhus viser Geir Ytterviks maleriutstilling «Tap og begjær» på foajéscenen. Ytterviks karakteristiske malerier baserer seg på fotografier tatt av kunstneren selv, og viser gjerne mennesker i flyktige situasjoner, fastfrosset i tid og rom.
www.baerumkulturhus.no

Trondheim

Korpsmesterskap – 8.–9. april

I april møtes korps fra hele landet til NM i janitsjar. Konkurransen foregår i Olavshallen der du kan oppleve entusiastiske treblåsere, messingblåsere og trommeslagere i toppklasse konkurrere om den prestisjetunge prisen.
www.olavshallen.no

6 TIMER I TRONDHEIM

Voss

Jazzfestival – 15.–17. april

Årets Vossa Jazz er den 38. i rekken og et svært populært møtested for jazz-, folkemusikk- og verdensmusikkinteresserte. Årets program består av mange spennende navn, blant annet Wunderkammer, Håkon Kornstad, Vidar Busk, Benedicte Maurseth og Frida Ånnevik.
www.vossajazz.no

Trondheim

Filmfestival – 4.–10. april

Kosmorama er navnet på Trondheim internasjonale filmfestival, der årets tema er drøm og mystikk. Festivalen har et spennende faglig innhold og fokuserer på film, fest, talent og teknologi. Arrangørene inviterer også, i samarbeid med NRK, kortfilmskapere, elever, filminteresserte og skoler til å delta i kortfilmkonkurransen «Stjerneskudd 2011».
www.kosmorama.no

DET SPØKER I NORGE

Tromsø

Teater – Premiere 7. april

I april er det duket for det dramatiske Ibsen-stykket «En folkefiende» på Hålogaland Teater. Stykkets hovedperson er legen Tomas Stockman som slår alarm når han oppdager at vannet i kurbadet han arbeider ved er helsefarlig. Først blir han hyllet som en helt, men etter hvert blir han betraktet som en fiende; byens hjørnesteinsbedrift står nemlig i fare for å gå tapt.
www.ht.tr.no

26 PERFEKTE PAUSER

Kautokeino

Festival – 18.–24. april

Påskefestivalen i Kautokeino er en sju dagers feiring av samisk kultur og tradisjoner. Festivalen byr på en rekke spennende konserter med norske og samiske artister, reinsdyrkappløp og snøscooterrace, i tillegg til utstillinger, teater og samisk filmfestival.
www.samieasterfestival.com

Tønsberg

Kunstutstilling – 30. april–4. september

I april åpner Haugar utstillingen «Gloria Mundi – Kirkekunst i Vestfold». Her får vi se flotte arbeider fra gotikken, renessansen og barokken, gjerne utført i tre. Samtidig viser utstillingen hvordan kirkekunstens utvikling i Norge ble inspirert av internasjonale stilretninger og håndverkstradisjoner.
www.haugar.com

Oslo

Teater – Urpremiere 9. april

Premieredatoen er ikke tilfeldig valgt for forestillingen «Ti liv! Komilab nr. 3» på Torshovteatret. Dette er som navnet tilsier, Komilaboratoriets tredje oppsetning, og denne gangen får publikum bivåne en ironisk forviklingskomedie om nordmenns forhold til krigen.
www.nationaltheatret.no

VERDENS BESTE KAFFEBY

Lillehammer

Filmfestival – 12.–14. april

Amandus på Lillehammer er en filmfestival og konkurranse for unge, norske filmskapere. Festivalen er blitt en viktig møteplass for unge filmentusiaster i Norge og i tillegg til visninger av filmer laget av barn og unge samt profesjonelle barne- og ungdomsfilmer, arrangeres det verksteder, kurs og utstillinger. Hvert år kåres beste manus og beste film.
www.amandusfestivalen.no