HTML EMBED

I mars kan du ...

... feire Strindberg i Sverige

1.–31. mars
100 år etter forfatterens død i 1912 markeres Strindberg-året i Sverige, og programmet er tett. Her er noe av det du kan oppleve i mars.

* Cullbergbaletten møter Strindberg i «The Strindberg Project» på Dansens hus i Stockholm 15. til 24. mars.

* På Malmø stadsteater setter de opp Strindbergs mest kjente stykke «Et drømmespill» fra 17. mars.

* Mer enn 10 000 av Strindbergs brev er bevart og Postmuseet i Stockholm viser hans korrespondanse i utstillingen «Avsender A. Strindberg» som starter 23. mars.

* «Til Damaskus» spilles av Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm fra 31. mars.

strindberg2012.se

.. spise gratis makroner

20. mars
Både New York og Paris feirer den litt kuriøse makrondagen i mars. Det deles da ut gratis makroner til alle som ønsker butikkinnehaverne en god makrondag.
> macarondaynyc.com
> www.jourdumacaron.com

... redde verdens vann

22. mars
Vann er vår viktigste ressurs og uten rent vann vil det ikke være noe liv på kloden vår. Over hele verden markeres FNs internasjonale vanndag med festivaler, foredrag, løp, kurs i for eksempel vannbesparende hagedrift, kampanjer og mye mer.
> www.unwater.org/worldwaterday

... følge Operafantomet Storbritannia rundt

27. februar–20. oktober
I anledning 25-årsjubileet for Andrew Lloyd Webbers berømte musikal, «The Phantom of the Opera» settes det opp en ny og spektakulær versjon som skal turnere Storbritannia fra Plymouth i sør til Edinburgh i nord.

... se om du kler grønt i Dublin

17. mars
Når irene feirer sin skytshelgen St. Patrick spares det ikke på noe. Rundt om i verden kler irer seg i grønt, drikker irsk øl og spiser god mat mens de danser og synger inn i de sene nattetimer. Det er konserter og andre arrangementer over hele landet, og i Dublin starter den store paraden fra Parnell Square North klokken 12.

... se kampsport i Paris

24. mars
Se noen av Europas beste kampsportutøvere kjempe mot hverandre i aïkido, karate, brasiliansk ju jitsu, krav maga eller én av de mange andre formene for elevert slåssing som presenteres på Le festival des arts martiaux i Paris.

... feire gresk uavhengighet

25. mars
Grekerne feirer sin uavhengighet med militærparader i de fleste byer rundt i landet. På øya Hydra feirer de ekstra, siden øyas handelsflåte var spesielt viktig i det siste slaget for frihet. I kirker rundt i landet kan du også delta på religiøse seremonier i anledning dagen.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir