HTML EMBED

På kalenderen i verden

SE HVA SOM SKJER I NORGE

Pamplona

Manndomsprøve – 6.–14. juli
Om de er gale eller modige, får være opp til hver enkelt å bedømme, men uansett er festivalen San Fermin blitt svært populær. Horder av okser blir sluppet ut i de trange gatene i byen hver morgen klokken åtte i en uke, og de mest vågale løper foran. Vi som ikke er så modige, kan se på det spektakulære skuet.
www.sanfermin.com

Paris

Sykkelritt – 2.–24. juli
Verdens beste syklister samles i Frankrike i juli for å sykle verdens tøffeste og vakreste ritt. Le Tour de France starter i byen Vendée og går på kryss og tvers gjennom bølgende fransk landskap med slott, vingårder, spennende historie og nydelig mat. Rittet avsluttes i Paris på Champs-Élysées.
www.letour.fr

Berlin

Museumsnatt – 27.–28. august
Denne natten stiller over 100 museer ut skulpturer, malerier og andre kunstgjenstander på nesten 400 kvadratmeter mellom Glienicke Palace, Museum Waterplant Friedrichshagen og Lokalhistorisk museum i Reinickendorf. Lange Nacht der Museen er det største kulturarrangementet i Berlin og varer til klokken to om natten. Mange museer har natteåpent og årets tema er musikk.
www.lange-nacht-der-museen.de

Hollywood

Filmfestival – 12.–14. august
Du skal gå ut av kinosalen smilende og med en god følelse. Det er The Feel Good Film Festivals oppdrag. I to hele dager viser de massevis av filmer med lykkelig slutt, som får deg til å le, og som viser deg hvor vakker verden virkelig kan være.
www.fgff.org

London

Ungdomsfestival – 5. august
Underage Festival er en festival bare for deg mellom 13 og 17 år. Festivalen holdes i Victoria Park med musikere som Bombay Bicycle Club, Brother, Alex Winston og Miles Kane, for å nevne noen få.
www.underagefestivals.com

København

Billøp – 6.–7. august
Er du glad i gamle biler med sjel, mennesker og spennende historie, er Københavns historiske Grand Prix noe for deg. Hvert år i august hylles gamle racerbiler og -kjørere i en hel helg. Billøpet går gjennom selve sentrum av København.
www.chgp.dk

Verona

Operafestival – 17. juni–3. september
I byen der Shakespare la handlingen til det tragiske stykket om Romeo og Julie, ligger også amfiteateret Arena di Verona som er 50 år eldre enn Romas Colosseum, og som fortsatt blir brukt i den årlige operafestivalen. Seks operaer er med i festivalprogrammet og noen av de mest berømte sangerne i verden skal delta.
www.arena.it

Stockholm

Pridefestival – 1.–7. august
Svenskene setter av en hel uke til å hylle åpenhet under Stockholm Pride, som er Nordens største festival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner. Det blir en gigafeiring av menneskerettigheter og likestilling, med blant annet parade, diskusjoner, konserter og fester.
www.stockholmpride.org

New York

Nasjonaldag – 4. juli
Amerikanerne feirer ikke sin nasjonaldag som vi her hjemme, men det er mye som skjer likevel. I New York kan du under årets Independence Day blant annet se flotte fyrverkerier, bli med på historiske vandringer, grille i parken eller ha en pølsespisekonkurranse.
www.nyctourist.com

Cortina d’Ampezzo

Gourmetfestival – 24.–27. august
Byen er én av Alpenes 12 mest eksklusive byer med kvalitetsstempelet «Best of the Alps» og står på Unescos verdensarvliste. I august inviterer byen på gourmetfestival, der lokale mesterkokker skal vise fram og hylle Cortina d'Ampezzos kulinariske spesialiteter.
www.cortina.dolomiti.org

ABONNER PÅ REISER & FERIE DIGITALT ELLER PÅ PAPIR