HTML EMBED

I april kan du ...

... leke med vann i Thailand

12.–15. april
Songkran er delvis en religiøs seremoni og delvis verdens største vannkrig. Under den thailandske vannfestivalen er det fritt frem for både thaier, turister og elefanter å sprute og leke med vann så mye de makter. I Chiang Mai opplever du festivalen på sitt aller våteste.

... feire påske uten krim og ski

1.–8. april
I Sevilla har de feiret Semana Santa (den hellige uken) siden 1400-tallet. Brorskapet Cofradías går gjennom byens gater med lys og kors iført religiøse klær.
Spain Info

I Leonidio i Hellas sendes mange hundre lyslykter til værs på kvelden påskesøndag.
Visit Greece

I London kan du gå på påskeeggjakt i for eksempel Kew Gardens, høre påskekonserter og mye mer.
Visit London

Wien, Praha, Salzburg og mange andre europeiske byer har tradisjonelle påskemarkeder der du kan kjøpe påskesjokolade og mer til.

Fargerike vårkostymer og hatter bugner nedover langs New Yorks Fifth avenue i paraden påskesøndag.

... se Japans vakreste parade

14.–15. april
Japanerne feirer våren på mange ulike måter. Én av disse er Takayama festivalen i Shiroyama, som regnes blant landets vakreste, og byr på en parade med over tusen mennesker kledd i klær fra 1400-tallets Japan.
Japan turistinfo

... get groovy i New Orleans

27. april–6. mai
Byen som ga verden jazz fylles med helter som Herbie Hancock, Bruce Springsteen, Esperanza Spalding, Beach Boys og mange, mange flere under New Orleans jazz & heritage festival.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

... oppleve hamani i Washington, D.C.

20. mars–27. april
Hamani er japanernes navn på det å nyte kirsebærtrærnes blomstring. For 100 år siden ble Washington, D.C. forært 3000 trær fra borgermesteren i Tokyo, og mange av disse blomstrer fortsatt hvert år i parken foran Det hvite hus. 100-årsmarkeringen vil vare i fem uker, og byr på parader, teater, familiedager og selvsagt nydelige, rosa kirsebærblomster.

> National Cherry Blossom Festival

... feste røft og rojalt i Amsterdam

30. april
Amsterdam snus på hodet når nederlenderne feirer sin nasjonaldag Koninginnedag (Dronningdagen). Det er snodige garasjesalg over hele byen, dansing i gatene og et totalt herlig kaos.
> I Amsterdam