Følg oss på FACEBOOK

Det skjer i verden

Aberdeen

Tegnefilmkonsert – 15. desember
Det konglige skotske nasjonalorkester holder sin årlige julekonsert i Aberdeen musikkhall. På programmet står fremføring av musikken til tegnefilmklassikeren «Snømannen» av Raymond Briggs, samtidig som denne vises for publikum.

Zürich

Festival – 16. desember
Den tradisjonelle lysfesten i Zürich kalles Lichterschwimmen, og er en årviss og svært vakker begivenhet som finner sted rett før jul. Elever på barneskolen setter hundrevis av små lyktebåter på vannet fra rådhuskaia, og lar dem flyte fritt nedover elven Limmat.

Helsinki

Festival – 13. desember
Lucia-dagen feires i mange byer over hele Finland, også i hovedstaden Helsinki. Lucia blir først høytidelig kronet i katedralen, deretter går hun i spissen for toget med sin staselige lyskrone, fra Senat-gaten til Narinkka-plassen. Den stemningsfulle tradisjonen kom til Finland fra Sverige i 1930.

SLØS ELLER SPAR I HELSINKI

Dublin

Teater – 13.–23. desember
The Mill Theatre i Dublin setter opp familieforestillingen «A Wish for Santa». Denne søte forestillingen om da Julenissen mister sin magiske bok der alle barns ønsker står nedtegnet, vil garantert sette store og små i julestemning.

PUBRUNDE I DUBLIN

Reykjavik

Konsert – 16. januar
Tredje søndag i januar blir det konsert med The Trio Reykjavik på Hafnarborg kultursenter. Det dyktige ensemblet vil fremføre musikk fra Wien, samt operetter og sigøynermusikk. Kveldens eminente gjest er operasangeren Anna Sigríður Helgadóttir.

ULMENDE ISLAND

New York

Nyttårsfeiring – 31. desember
Times Square i New York er det perfekte sted for deg som ønsker å delta på verdens største gatefest på selveste nyttårsaften. Ta med deg en flaske musserende og varme klær, og se krystallballen på toppen av Times Square nr. 1 senkes på slaget tolv, sammen med tusenvis av andre feststemte mennesker.

I FILMENS RIKE - NEW YORK

Bangkok

Operafestival – 12.–21. desember
I Bangkok avrundes året med en musikalsk begivenhet av de helt store, nemlig World Opera Week. Festivalen går av stabelen ved Thailands kultursenter og byr på konserter, foredrag og workshops på internasjonalt nivå. På programmet står blant annet julekonsert med japanske og thailandske kor, samt den populære operaen «Carmen».

DET BESTE AV THAILAND

Stockholm

Teater – premiere 22. januar
Det humoristiske og vakre stykket «Idlaflickorna» settes opp i Stockholm på nyåret. Her får vi se Stina Ekblad og søsteren Ylva Ekblad spille mot hverandre på Dramaten for første gang. Stykket handler om to kvinner som treffer hverandre og deler minner på en underfundig og poetisk måte.

Rio de Janeiro

Motefestival – 15.–22. desember
På forskjellige scener over hele byen, både ute og inne, kan du under moteuken i Rio de Janeiro bli inspirert av det nyeste av det nye. Her kan du nyte synet av vakre brasilianske modeller sin viser frem (nesten) like vakre plagg; fra bikini og sommerkjoler til kåper og poncho.

VERDENS VAKRESTE HAVNER

København

Kunstutstilling – 29. januar–29. mai
I Arken moderne museum i København åpner en utstilling med Anna Anchers malerier fra slutten av januar. Ancher var en av sin tids største danske malere, og var også kjent langt utenfor Danmarks grenser. Hun regnes blant de ypperste innenfor kretsen av Skagen-malere.

KØBENHAVN PÅ SPAREBLUSS

HTML EMBED

Det skjer i Norge

Oslo

Teater – Premiere 13. januar
Oslo Nye Teater – Centralteateret setter i januar opp forestillingen «Pseudonymet», ett år etter den kritikerroste urpremieren på Trøndelag teater. Stykket er skrevet av Jo Strømgren og handler om en forlegger i et lite forlag som har skrevet en roman om sitt eget liv – under pseudonym. En herlig og absurd forestilling med alvorlige undertoner.

I FILMENS RIKE - OSLO

Tromsø

Festival – 28. januar–5. februar
Med Nordlysfestivalen markerer tromsøværingene at mørketida er over. Festivalen byr på musikk av ypperste klasse innen samtid, jazz, klassisk og barokk. Byens mange konsertsaler, kirker og puber fylles til randen av begeistrede tilskuere og fantastiske artister innenfor musikk, dans og teater.

6 TIMER I TROMSØ

Stavanger

Utstilling – 8. desember–1. februar
Stavanger kunstmuseum viser et utvalg fra Tore Holms samling som består av en rekke spennende verker fra norsk og europeisk samtidskunst. På utstillingen kan du oppleve flotte verker av blant andre Håkon Bleken, Paul Rebeyrolle, Olav Christopher Jenssen, Gérard Garouste og Olivier Debré.

Sandvika

Dans – 18. januar
Bærum kulturhus kan du for første gang i Norge oppleve det berømte dansekompaniet La La La Human Steps. I forbindelse med at kompaniet feirer 30-års jubileum legger de ut på en Europa-turné med et nytt verk av mannen som grunnla kompaniet; Edouard Lock.

Bodø

Korkonsert – 17. desember
Nattkonsert i Bodø domkirke med domkirkekoret, er blitt en fast førsjulstradisjon i byen. Hvert år inviterer koret en kjent jazzmusiker som legger opp det musikalske reportoaret for denne store kvelden. Årets artist er Bugge Wesseltoft.

KULINARISK REISE I NORGE

Harstad

Korpskonsert – 15. januar
I 2011 feirer Forsvarets musikkorps Nord-Norge hundreårsjubileum. Den første konserten de holder i jubileumsåret blir «Nyttårskonsert 2011» i Harstad Kulturhus den 15. januar.

Trondheim

Teater – Premiere 21. januar
Trøndelag teaters oppsetning av «Et dukkehjem» blir en klassisk forestilling i moderne drakt. Nora og Torvald er et vellykket par i tredveårene med to små barn. De har vært gift i åtte år og Torvalds karriere er i ferd med å ta av, men de kjenner hverandre egentlig ikke og en dag slår fasaden sprekker. Hovedrollene innehas av Ane Skumsvoll og Pål Christian Eggen.

6 TIMER I TRONDHEIM

Drammen

Julekonsert – 20. desember
Sølvguttenes julekonsert er for mange et absolutt høydepunkt i adventstiden. 20. desember kl. 18.00 kan du høre det fantastiske koret synge julesanger i Bragernes kirke i Drammen. Koret består av 40–50 gutter, samt cirka 20 voksne, de fleste med fortid fra koret som små. Julekonserten vil garantert skape julestemning hos store og små.

BESTE I BY'N

Kristiansund

Danseforestilling – 18.–19. desember
Rett før jul setter Kristiansund Opera opp den familiekjære danseforestillingen «Nøtteknekkeren» med unge dansere fra Operaens ballettsenter. Dette blir en klassisk oppsetning av eventyret om lille Klara som opplever sitt livs juleaften. Hun får en stor nøtteknekkerdukke til jul og etter selskapet følger vi henne i drømmene hennes; fra godteriland og gjennom et fantastisk snølandskap. Men er det bare drøm?

Kristiansand

Korkonsert – 11. desember
Mannskoret Gaasehud holder som vanlig julekonsert i Kristiansand Domkirke. I år har det flotte koret fått med seg to eminente musikere; Annbjørg Lien på vokal og komponist og produsent Bjørn Ole Rasch. Ellers består orkesteret av veteraner som Per Kolstad på piano og Torbjørn Alfsen på gitar.

ABONNER PÅ REISER & FERIE