Gå til sidens hovedinnhold

Karneval eller ball

Det skjer noe for enhver smak i mars.

Vet du om noe som skjer. Tips oss på FACEBOOK

Dette skjer i NORGE I MARS

Reykjavik

Ølfestival – 1. mars
Hvert år på denne datoen feirer islendingene at øl igjen ble legalisert i 1989 etter 15 års forbud. Det drikkes rikelig med øl over hele landet, ikke minst i Reykjavik hvor alle puber og restauranter markerer med å holde åpent hele natten. Mer familievennlige arrangementer finnes også, for eksempel snømannbygging og snøbilrace.
www.worldtravelguide.net/reykjavik/beer-day

ULMENDE ISLAND

København

Teater – premiere 11. mars
«Nye Stemmer» er en dobbel teaterforestilling på Det Kongelige Teater som viser to vidt forskjellige historier med røtter i Midtøsten. Nassrin el Halawanis «Slotskarréen» handler om et søskenpar som er overlatt til seg selv etter farens død. I Zaki Youssefs «Præmieperker» inviterer en københavnsk teatersjef tre gutter med i et teaterprosjekt for unge, kriminelle innvandrere.

KØBENHAVNS DEILIGSTE ØL

Stockholm

Kunstustilling – 5. mars–24. april
Moderna museet i Stockholm viser bilder fra den tyske kunstneren Jutta Koethers mangefasetterte praksis. Utstillingen består av tretti spennende verker fra begynnelsen av hennes karriere og frem til i dag,samt en performance der hun samarbeider med gitaristen Kim Gordon og poeten Tony Conrad.

10 HEITE STORBYER

Basel

Karneval – 14.–16. mars
Karnevalet i Basel starter ved morgengry gjennom at all elektrisk gatebelysning i hele byen slukkes klokken fire. Deretter følger tre dager med fargerike gatefester akkompagnert av lyden fra tusenvis av fløyter og trommespill.
www.hellotravel.com

LAST NED GRATIS DESTINASJONSGUIDER

Wien

Operaball – 3. mars
Det glamorøse operaballet i Wien arrangeres i byens ærverdige statsopera og er høydepunktet i byens prominente ballsesong. 5000 mennesker pleier å gjeste ballet, der de danser skoene av seg i alt fra vals og foxtrot til såkalt operaballdisko. Garantert en fantastisk opplevelse for den danseglade.

5 GODE HOTELLNYHETER

London

Ballett – 2.–10. mars
Lewis Carrolls vidunderlige fortelling «Alice i Eventyrland» settes opp som ballet på Den kongelige opera i London. Publikum i alle aldre kan glede seg til et underfundig og fargesprakende gjensyn med Alice, Filurkatten, Mathias Hattemaker og alle de andre.

SLØS ELLER SPAR I LONDON

Hong Kong

Kunstkveld – 17. mars
Denne dagen holder 60 gallerier i Hong Kongs hippe Soho-distrikt åpent til sent på kveld. Alle byr på gratis vin og kanapeer til de som stikker innom, og det er duket for skikkelige kunstkupp!
www.hongkongartwalk.com

VERDENS VAKRESTE HAVNER

Praha

Filmfestival – 8.–17. mars
One World Film Festival i Praha er en dokumentarfilmfestival som trekker tusenvis av filmentusiaster til den vakre byen. Festivalens mål er å bidra til å avsløre misbruk, oppmuntre til verdighet, inspirere til solidaritet og gjensidig forståelse mellom mennesker. Festivalens sentrum er Lucerna Cinema, men det benyttes en rekke andre kinoer rundt om i byen også.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Tampere

Humorfestival – 16.–19. mars
For tredje år på rad gjester Finlands ledende komikere Tampere for å bidra i Stand-up-festivalen Tomatoes! Tomatoes! Mange forbinder kanskje finsk underholdning med dystre tragedier eller svarte komedier, men finnene kan være morsomme også!

REIS ALENE

New York

Kunstutstilling – 27. mars–11. juli
Moma stiller ut utvalgte tyske ekspresjonister, fra Oskar Kokoschka og Vasily Kadinski til Erich Heckel og Emil Nolde. Rundt 250 spennende arbeider av 30 kunstnere gjenspeiler en periode med store og intense estetiske og sosiale forandringer og bildene tematiserer blant annet urbanitet, seksualitet, natur, religion og spiritualitet.

HOTELLUKSUS TIL LAVPRIS

Kommentarer til denne saken