Gå til sidens hovedinnhold

- Kun et sikkerhetsproblem!

Pilot prøvde å berolige livredde passasjerer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det spanske lavprisselskapet Vueling Airlines ble nylig kåret til det beste lavprisselskapet i Europa, men det spørs om det er nok til å betrygge passasjerene.

NA24 - din næringslivsavis

Søndag skulle en pilot avdramatisere en situasjon for nervøse passasjerer. På en flygning mellom Lisboa og Madrid var nemlig halvparten av setene ikke i bruk grunnet et sikkerhetsproblem, ifølge Reuters.

- Ta det med ro
- Vi vil ikke kunne bruke den delen av flyet fordi vi har et sikkerhetsproblem med døren foran. Ta det med ro, det er bare et sikkerhetsproblem, sa piloten, ifølge Reuters.

På flyet var det kun tre av de 32 radene på den ene siden hvor setene ikke var avsperret. Noen passasjerer forsøkte å ta bilder av setene, men de ansatte stoppet dem og sa at det ikke var lovlig ifølge selskapets regler. Flere skal ha blitt nervøse og en skal ha spurt om hvorvidt flyet kunne krenge grunnet den ujevne vektfordelingen.

Sikkerhetsproblemet gjaldt en av flyets åtte nødutganger. Selskapet skal ifølge sin talskvinne ha fulgt luftfartsreglene som gjør at døren kan benyttes, men at antallet passasjerer må reduseres ettersom den ikke fungerer som en nødutgang.

Fin plassering
Vueling ble nylig æret med en andreplass over de beste lavprisselskapene i Europa. Den såkalt Skytrax-undersøkelsen er verdens største av sitt slag, og er basert på svarene fra over 12 millioner reisende fra 94 forskjellige land.

SAS kom ikke med på vinnerlisten over verdens beste flyselskap, og heller ikke på listen over de beste europeiske selskapene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis