Gå til sidens hovedinnhold

Kungen føler seg misforstått

Kong Carl Gustaf er sliten av media. Nå snakker han ut om misforståelsene.

Sveriges kong Carl XVI Gustaf frustrert over å stadig bli misforstått i mediene, og over at det han sier tas ut av sin sammenheng, skriver Dagensmedia.se.

NA24 - din næringslivsavis

Kongen snakker denne uken ut i avisen Situation Stockholm om den omfattende medieovervåkningen han utsettes for. Han synes det er slitsomt når det han sier til mediene misoppfattes.

- Veldig frustrerende
- Det er veldig frustrerende. Jeg forsøker å formidle en følelse, uten tanke eller baktanke, men det er lett å misoppfatte en persons uttalelser. Det kan vi alle gjøre, og så vrenger man på noe siden slik at det ikke er i sin sammenheng. Det er lett å hente ut enkelte ord, sier kongen til Situation Stockholm.

Et slikt eksempel skal være da kongen i februar 2004 lovpriste åpenheten i diktaturstaten Brunei, og slo fast at sultanen og eneherskeren Hassanal Bolkiah har «en kolossal närhet till folket» - noe som fikk stor oppmerksomhet i mediene, også i Norge.

- Det ble feil ord, helt enkelt
- Hver søndag etter besøket i moskéen som de tilhører, så har han (sultanen) en åpen audiens der hvem som helst får komme og framføre sine ønskemål og formodentlig klage også. Så jag opplever det på vis som et mer åpent land enn noe annet man kan tenke seg, sa kongen til Expressen i forbindelse med statsbesøket i Brunei.

Til Situation Stockholm forklarer han nå at uttalelsen egentlig handlet mer om avstanden mellom kongen selv og det svenske folket.

- Det var det jeg forsøkte å formidle, men det ble feil ord, helt enkelt. Jeg synes tross alt at det av praktiske årsaker er nokså vanskelig å ha en større personlig kontakt med mange mennesker. Jeg forsøker imidlertid, og i sportssammenhenger er det kanskje aller enklest, sier kong Carl XVI Gustaf.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk