Gå til sidens hovedinnhold

Kunstgress-generasjonen

VALLHALL (vif.no): Juniorlaget til Vålerenga er et av landet beste og huser noen av Norges største talenter. Slik skal det være også i fremtiden. For øyeblikket leder alle Vålerengas elitelag på ungdomssida serien.

- Vi har mange spennende spillere på gang. Kunstgressgenerasjonen som kommer nå har veldig bra tekniske ferdigheter, men de er også nødt til å ha fart om de skal lykkes i dagens fotball. Det er det flere av våre gutter som har, sier trener for Vålerengas 16-årslag Ronny Gresmo til vif.no.

For å utvikle egne a-lagspillere jobber Vålerenga systematisk på elitelagene fra 13 år og oppover for å skape gode forutsetninger for talentene.

- Prestasjon og spillerutvikling står alltid i fokus. Det er det vi måles etter. Men vi har også klare resultatmål. Uten et godt fotballag som oppnår resultater, utvikler man heller ikke spillere.

Med Vålerengas resultater på ungdomssida de siste årene har klubben blitt attraktiv blant talentene i andre Oslo-klubber. Gresmo og de andre trenerne kjenner lokalområdet godt.

- Alle trenerne fra 13-årslaget og oppover har jobba mange år i Oslo-fotballen og har bredt kontaktnett. Vi har derfor veldig god oversikt over hva som rører seg på spillersiden. Men spillerne må være veldig gode for å kunne ta en plass i troppen vår. De som er her holder veldig høyt nivå.

Fem på landslagsleir
Fem spillere på fra Vålerengas 16-årslag er tatt ut til sommerens landslagsleir i Porsgrunn. I tillegg er laget sterkt representert på krets- og regionlag. Bardh Shala og Joakim Eyde er allerede i Junior Elite-troppen. Etter sesongen kan flere følge etter.

- Stefan Mimic er nok den av utespillerne fra 91-årgangen som er nærmest Bardh Shala og Joakim Eyde nå. Mimic er enormt rask. Jeg tror ikke det er mange 15-16-åringer i landet som er like rask som han med ballen i beina. I tillegg har vi veldig gode keepere i Mads Ivar Brun-Hansen og Kristian Krohn-Holm, sier Gresmo.

Keeper Mads Ivar Brun-Hansen har i vår fått prøve seg på Vålerengas a-lagstreninger.

- Det går bedre og bedre for hver trening, men det var litt rart i starten. Gutta jeg trener med er tross alt de jeg ellers ser på tv. Det er uvant, men veldig moro, sier keeper-talentet.

- Nivået er veldig mye høyere enn jeg er vant til. Alt går kjappere, jeg må tenke annerledes. Det som fungerer i på 16-årslaget fungerer ikke på a-lagstrening.

Keeperen er en del av Vålerengas keeperprosjekt der blant annet a-lagskeeper Øyvind Bolthof er en av instruktørene.

God 92-årgang
Fem av spillerne på 16-årslaget er fra årsklassen under. To av dem, Joshua King og Haakon Farstadvoll er landslagsspillere. Begge kom til skadde til Vålerenga i fjor høst.

- Andrea Loberto har gjort en kjempejobb med de to. Det kan kanskje ha redda dem. Joshua er tilbake for fullt nå etter god behandling av Haakon Schwabe. Haakon er skada ennå, men er på bedringens vei, sier trener Gresmo.

Joshua King var den store spilleren da Vålerenga vant Nike Premie Cup tidligere i år og har allerede rukket å imponere på trening med Manchester United. I vår debuterte han med scoring mot fire år eldre motstandere i juniorenes interkretsserie.

- Det var veldig spennende å få prøve seg på juniorlaget. Der er det høyere nivå enn det jeg spiller på til vanlig, særlig når det gjelder styrke og tempo. Jeg håper at jeg får flere sjanser i løpet av sesongen, sier 15-åringen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot