Gå til sidens hovedinnhold

Kurerte sønnen med flytende marihuana

Jayden (6) har en sjelden for for epilepsi.

(SIDE2): Jayden David (6) har Dravet syndrom, en genetisk medfødt epilepsisykdom. Rundt en av 30.000 barn blir født med sykdommen.

Dravet syndrom opptrer langt hyppigere hos gutter enn jenter. Ifølge Oslo Universitetssykehus får barna sine første symptomer i løpet av første leveår i form av feberkramper. De har tidligere vært helt friske. De utvikler seg heller ikke normalt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

For faren til Jayden har det vært en tung tid. Han forteller KRCA at sønnen til slutt kunne være oppe i 24 anfall per dag. Han gikk på 12 ulike medisiner, og ingenting hjalp. 40 ganger er han blitt kjørt med blålys til legevakten.

SE VIDEO AV JAYDEN HER

- Jeg gikk til fastlegen vår og sa at jeg tror ikke Jayden kommer til å overleve. Han kan ikke sove, kan ikke spise og kan ikke gå på do, forteller faren.

Løsningen, sier faren, ble da gutten fikk foreskrevet cannabidiol, eller medisinsk flytende marihuana. Dette legemiddelet er omstridt, men lovlig i California der familien bor. Det gjør deg ikke høy, men har andre medisinske effekter. For Jayden betyr det at han ikke lenger har anfall. Nå har han gått på medisinen i to år og leker og løper rundt som en vanlig gutt.

Jayden får kun et par dråper hver dag.

For tiden studerer forskere ved UCLA effekten medisinsk marihuana har på epilepsirammede. Det er foreløpig svært få studier som sier noe om effekten og bivirkningene ved å bruke medisinsk marihuana, og som legemiddel er det fremdeles et stoff som er forbudt flere steder.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken