Gå til sidens hovedinnhold

Kurshopp etter avgjørelse

Kredittilsynet dropper å slå sammen eierandeler. Storebrand skyter fart.

Kredittilsynet kommer ikke til å slå eierandelene til Kaupthing og Exista i Storebrand sammen. I august sendte tilsynet ut en redegjørelse om at de skulle se på hvilke relasjoner som eksisterer mellom de to selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Exista er en av hovedaksjonærene i Kaupthing og Kredittilsynet ønsket å se nærmere på denne konstellasjonen.

- Kredittilsynet antar ut fra foreliggende opplysninger at det ikke er tilstrekkelig grunnlag til å konkludere at det foreligger slik avtale eller forståelse mellom Kaupthing Bank Hf og Exista Hf som omfattes av fil § 2-6 d). Dersom det på et senere tidspunkt skulle fremkomme ytterligere informasjon, kan saken bli tatt opp til ny vurdering, skriver Kredittilsynet i en pressemelding.

Aksjemarkedet sender Storebrand-aksjen oppover etter at avgjørelsen ble kjent. Storebrand aksjen stiger 2,97 prosent til 90,10 kroner.

Følg Storebrand her

Kaupthing eier 20 prosent av de utestående aksjene i Storebrand. Exista sitter ifølge siste flaggemelding med rundt 5,56 prosent av aksjene i Storebrand.

I tillegg er Gjensidige store på eiersiden. De har en aksjepost på 9,99 prosent av den Storebrand, men har tillatelse til å kjøpe seg opp til 20 prosent.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler