Gå til sidens hovedinnhold

Kurshopp på børsen

Aksjene stiger igjen på Oslo Børs. Flere av selskapene knaller til med sterke tall.

Oslo Børs blir løftet 1,44 prosent til 494,76 poeng. Dermed har hovedindeksen igjen los på den psykologiske grensen på 500 poeng. De fire siste dagene har det vært trist for investorene på Oslo Børs med sammenhengende nedtur.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdagens oppgang kommer samtidig som Kina-uroen fikk en kortvarig effekt i Asia. I USA steg S&P 500-indeksen til ny toppnotering onsdag. Det samme gjorde industriindeksen Dow Jones.

Optimisme ved de globale børsene virker positivt inn på Oslo Børs. Sammen med at oljeprisen klatrer fra onsdagens fall slår det heldig ut. Prisen på et fat nordsjøolje med levering i juli koster 67,99 dollar ved råvarebørsen i London.

Norsk Hydro leverte solide tall for første kvartal. Det var særlig rest-Hydro eller det som kalles «nye» Hydro som overbeviser. Når fusjonen med Statoil blir gjennomført sitter Hydro stort sett igjen med aluminium og kraftvirksomheten. Aluminiumsdivisjonen gjorde det sterkt i første kvartal og kom inn langt bedre enn hva analytikerne hadde ventet.

Olje- og gassvirksomheten som fusjoneres med Statoil gjorde det også solid i løpet av årets tre første måneder. Totalt innfrir Hydro og leverte bedre på drift og bunnlinje.

Markedet sender Hydro-aksjen opp 2,63 prosent til 214,50 kroner.

Statoil blir løftet 1,07 prosent til 164,75 kroner, mens DNO stiger 5,05 prosent til 12,06 kroner. En av de største eierne i DNO, Pendragon, har sendt ut en melding til markedet der de opplyser at de ble kontaktet av et konsortium som ville kjøpe DNO. Det ble gjennomført en gjennomgang av ekstern dokumentasjon og konsortiet opprettholdt interessen.

Det skal være snakk om en gruppe internasjonale strategiske og finansielle investorer som viste interesse for oljeselskapet. Det ene medlemmet av denne gruppen ville vente på spesifikke avklaringer før de ville bli med de andre på å legge frem et bud.

Pendragon opplyser at de nå har avsluttet samtalene med denne investorgruppen.

John Fredriksens borejuvel Seadrill stiger 2,48 prosent til 113,50 kroner etter at de la frem et sterkt resultat for første kvartal. Nettoresultatet viser et overskudd på over én milliard kroner.

Det er også god fart i et av de andre selskapene i Fredriksen-sfæren. Tankrederiet Frontline stiger hele 4,79 prosent til 273,50 kroner.

Markedet tar godt i mot bulkrederiet Belships kjøp av fem skip. Belships betaler 1,2 milliarder kroner for fem nybyggingskontrakter på supramax-skip. Levering vil skje i perioden mellom andre halvår 2009 og til 2011. Aksjen klatrer 10,98 prosent til 13,65 kroner.

Northland Resources blir løftet 5,24 prosent til 22,10 kroner, mens Block Watne Group stiger 4,92 prosent til 46,90 kroner.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen