Kurslisten
Annonsebilag

- Jeg er ingen selger, ennå

En viktig faktor for å lykkes som selger, er å ha lyst til å jobbe med salg, samt kunne identifisere seg med jobben.
En viktig faktor for å lykkes som selger, er å ha lyst til å jobbe med salg, samt kunne identifisere seg med jobben. (Thinkstock.com)
Slik blir du flinkere og tryggere i salgsjobben.

Mange fagspesialister synes der er utfordrende å jobbe med salg. Konkurransen blir stadig tøffere og ordrene kommer ikke like lett som før. Dette betyr at du er nødt til å ta mer ansvar som selger og sette opp egne mål. Det som kjennetegner deg som en god selger er din evne til å fokusere og prioritere, og ikke minst ha stor lyst til å jobbe med salg.

Økt etterspørsel etter salgstrening

Norges ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO) merker økt etterspørsel etter salgstrening og mange tar nå ansvar for å tilegne seg kunnskapen som trengs. Mange oppdager at salg også er et fag, et fag som de fleste bør inneha kompetanse innenfor. Det sies at i fremtiden bør alle i en organisasjon ha en forståelse for, og basiskunnskap innenfor salg.

Tryggere og flinkere i salgsjobben

NITO har satt opp et nyttig program for deg som har lyst til å bli flinkere og tryggere i salgsjobben. Dette er et todagers kurs som vil gi deg en grunnleggende forståelse av salg og salgsteknikker. Du vil lære om de menneskelige drivkreftene som styrer våre beslutningsprosesser.

I tillegg vil du lære modeller som gjør det enklere å strukturere salgsprosessene. I kurset vil vi også trene på de nøkkelferdighetene som de beste selgerne innehar. Ved å bli mer bevisst på disse, vil du med stor sannsynlighet øke din salgskompetanse.

Les mer om salgskusert til NITO her

I salgskurset til NITO vil du lære hvordan du får kunden til å ha lyst til å gjøre forretning med deg.

Hva skal til for å bli en god selger?

En viktig faktor for å lykkes som selger, er å ha lyst til å jobbe med salg, samt kunne identifisere seg med jobben. Salgskurset til NITO gir deg nemlig en større forståelse av hva salg er, slik at du blir tryggere i rollen og dermed skape en stolthet rundt salgsjobben. 

Du lærer blant annet om:

- Ulike typer salg i tekniske miljøer

- Kraften bak sannheter og overbevisninger

- Struktur og forutsigbarhet i salget

- Hvordan bygge opp salgsprosessen og øke salget

- Hvordan få kunden til å ha lyst til å gjøre forretninger med deg

- Hvordan håndtere forskjellige typer mennesker

Du kan lese mer om programmet her


Kursholder Morten Nilsen.

Kursholder:

Morten Nilsen, Leading Edge AS

Morten er spesielt interessert i menneskers utvikling og potensialet. Han er nysgjerrig og genuint opptatt av å hjelpe andre på vei til deres mål. Han er kunnskapsrik og har en solid allsidig bakgrunn. Han trives best med prestasjonsutvikling innen ledelse og salg. De som får jobbe med Morten, vil garantert bli utfordret, og samtidig elske det. Morten er sertifisert NLP Master Practitioner og har teknisk utdannelse fra Befalsskolen for marinen samt Sjøkrigsskolen I og II avdeling. I tillegg har han Bachelor fra Handelshøgskolen BI samt flere års utdanning innen psykologi og og ledelse. Han har bygd opp to butikkjeder i Norge. I tillegg har en teknisk bakgrunn fra ubåt samt flere år innen Human Resource. Ellers er han en aktiv kampsportutøver, lever etter filosofien om at kropp og hode henger sammen.

Mortens motto: ”Dersom du ikke setter deg mål, er det lite trolig du når det”

Du kan lese mer om programmet her