Slik blir du tryggere og bedre i lederrollen

Dine kommunikasjonsferdigheter som leder er nøkkelen til å kunne skape et godt og effektivt arbeidssmiljø, og fremstå som en tydelig og god leder.

Dine kommunikasjonsferdigheter som leder er nøkkelen til å kunne skape et godt og effektivt arbeidssmiljø, og fremstå som en tydelig og god leder. Foto: Digital Vision/ (Thinkstock.com)

Med dette verktøyet kan du skape et effektivt arbeidsmiljø og bli en god leder.

16.06.15 11:09

Dagens lederrolle stiller høyere krav og forventninger, og det forventes at du som leder skal bidra til vekst, trivsel og videreutvikling både i avdelingen og generelt i bedriften. Som leder er dine kommunikasjonsferdigheter nøkkelen til å kunne skape et godt og effektivt arbeidssmiljø og fremstå som en tydelig og god leder.

Hva er det som skal til for at du skal bli en bedre leder og kan påvirke dine medarbeidere på en positiv måte?

Norges ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO) har satt opp et nyttig lederutviklingsprogram for deg som ønsker et trygt verdigrunnlag for ditt lederskap, samt et praktisk verktøy for å kunne skape gode resultater på arbeidsplassen. Lederutviklingsprogrammet er åpent for alle. Det er nyttig, morsomt og har en uhøytidelig form. Her sitter latteren løst.

Tryggere og bedre i lederrollen

NITOs Lederkurs er perfekt for deg som ønsker en praktisk tilnærming til både læring og lederskap. Programmet er lagt opp med korte innledninger og økter med praktisk trening, aktivitet og fortløpende tilbakemeldinger. Du vil tillegne deg kunnskap og innsikt som vil hjelpe deg å lede på en måte som gir bedre resultater ut ifra eget ståsted.

Dine verdier som leder og din sosiale stil vil stå i fokus og du vil trene på situasjoner som du bør beherske for å få utnyttet ditt potensialet. Videre vil treningen under lederutviklingsprogrammet tilpasses din profil.

Du kan leser mer om lederkuset her

Klikk på bildet for å forstørre.

Businesspeople Raising Their Hands Foto: (Thinkstock.com)

Fakta

NITO-Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Hvem er kurset egnet til?

Lederkurset til NITO retter seg mot ledere i ulike virksomheter og på alle nivå, og det passer både for deg som skal begynne som leder og for deg som allerede har mange års erfaring. Programmet tar sikte på å gi en bred gruppe av ledere verktøy og innsikt som vil gjøre den enkelte til en bedre leder.

NITO Lederkurs består av fire samlinger som gjennomføres i løpet av høsten:

Første samling:
23. - 25. september: Jeg og andre – individet og gruppen
Andre samling
19. - 20. oktober: Nødvendig kunnskap
Tredje samling:
16. - 17. november: Coachende lederskap - "Å gjøre andre gode"
Fjerde samling:
14. - 15. desember: Hvordan håndtere vanskelige situasjoner "Tøffe tak. Ledelse i krisetider"

Forut for samlingen skal alle deltakerne ha gjennomgått en personlighetstest og fått en times personlig tilbakemelding på denne.

Tidligere deltakere på NITOs lederkurs

- Det har gjort meg til en tryggere leder og jeg har fått en mye bedre forståelse av menneskene rundt meg. Kurset er en god blanding av teori- og caseoppgaver som gir deg et veldig stort læringsutbytte. Jeg mener at kurset burde være obligatorisk for alle som er eller skal bli ledere, forteller Patrick Gudmundsen, tidligere deltaker på NITOs lederkurs

«Hør hva en tidligere kursdeltaker synes om kurset!»

Studiepoeng

Som deltaker på kurset har du muligheten til å oppnå 10 studiepoeng gjennom Høgskolen i Gjøvik. for detet må du registrere deg som student, fullføre alle prøver og består eksamen. Det er frivillig om du ønsker å skaffe deg studiepoeng eller ikke.

Du kan leser mer og lederkuset her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.