*Nettavisen* Nyheter.

Slik håndterer du vold på arbeidsplassen

Verges fokus er å hjelpe deg til å mestre vanskelige situasjoner i møte med andre. De jobber med utfordrende atferd som omfatter trakassering, trusler, aggresjon og vold.

Verges fokus er å hjelpe deg til å mestre vanskelige situasjoner i møte med andre. De jobber med utfordrende atferd som omfatter trakassering, trusler, aggresjon og vold.

Verge holder kurs for å øke tryggheten på jobb.

02.10.15 08:58

Etter drapet på NAV-medarbeideren i Oslo i 2013, avdekket Aftenposten at Norge er på Europatoppen når det kommer til vold på arbeidsplassen.

3,7 prosent av norske arbeidstagere oppga at de er blitt utsatt for fysisk vold i løpet av 2013, til sammenligning med det europeiske gjennomsnittet på 1,9 prosent.

Helse- og sosialarbeidere i faresonen

Klikk på bildet for å forstørre.

Pål-Erik Ruud (Foto: Geir Molden)

Gründer av Verge Opplæring AS, Pål-Erik Ruud, gjennomfører opplæring over hele landet for et stort antall målgrupper.

- Innenfor opplæring er våre viktigste kunder skole, barnevern, psykiatri, demensomsorg, hjemmebaserte tjenester og boliger for psykisk utviklingshemmede, forteller Ruud.

Verge har erfaring og kompetanse til å skreddersy opplæring for mennesker som jobber med mennesker. Utfordrende atferd, trusler og vold, har mye av den samme effekten uavhengig av yrke. Verge jobber med utvikling av mestringskompetanse og økt trygghet, med fokus på kunnskap og ferdigheter.

Lærte opp amerikansk og britisk politi

Verge-gründeren fikk sin opplæring i USA og England, hvor han ble kjent med instruktører som ga han en profesjonell opplæring i mestring av aggresjon og vold innenfor helse- og sosial, og politi.

Fakta

VERGE OPPLÆRING AS

Ruud har siden 1993 jobbet som instruktør for amerikansk og britisk politi. Hjemme i Norge består Verge Opplæring AS av et dyktig team bestående av psykolog, barnevernspedagog, vernepleier, adjunkt og politifaglig bakgrunn, alle med lang erfaring og høy kompetanse.

- Vårt fokus er å hjelpe deg til å mestre vanskelige situasjoner i møte med andre. Vi jobber med utfordrende atferd som omfatter trakassering, trusler, aggresjon og vold. (Pål-Erik Ruud)

Du kan lese mer om Verge her.

Flere typer kurs

Verge holder ulike typer kurs og opplæring, med fokus på økt trygghet og mestring i møte med utfordrende arbeid. De har et praktisk fokus med individuell veiledning. På deres hjemmeside finnes flere tilbud om åpne kurs, men de fleste kurs leveres skreddersydd til den aktuelle kundens behov.

Utover høsten kan man melde arbeidsplassen opp til følgende kurs:

Vold og trusler på arbeidsplassen

Målet er å bevisstgjøre deltakerne på erfaringsbasert kunnskap knyttet til organisering, kvalitetssikring og kompetanseutvikling, relatert til vold og trusler på arbeidsplassen. Dette kurset passer for ledere, verneombud og ressurspersoner.

Aggresjonsforebyggende atferd og kommunikasjon

Aggresjonsforebyggende atferd og kommunikasjon (AFAK), skal gi deltakerne kunnskap om aggresjon og vold. Opplæringen gir en innføring i hvordan aggresjon og vold kan forebygges og håndteres.

Basiskurs - omsorg

Dette kurset er tilrettelagt for ansatte i barnevern, psykiatri, bolig og skole. Kurset er trygghetsskapende og gir deltakerne en betydelig følelse av mestring i arbeidet med utfordrende atferd. Kurset omfatter tiltak for beskyttelse mot vold og fysisk intervensjon i et faglig, etisk, juridisk og funksjonelt perspektiv.

Her finner du hele kursoversikten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.