Gå til sidens hovedinnhold

Kursrally etter RCCL-tall

Cruiserederiet overrasker med klart bedre guiding enn markedet hadde fryktet.

Verdens nest største cruiserederi, Royal Caribbean Cruises, har lagt fram et resultat for første kvartal som var klart bedre enn selskapet og analytikerne hadde sett for seg. Kursen var opp over 16 prosent kort tid etter resultatfremleggelsen.

NA24 - din næringslivsavis

Rederiet hadde tidligere i år guidet på et resultat på minus 30 til 35 cent per aksje, men leverte minus 17 cent. Analytikerne hadde snitt ventet minus 34 cent.

- Gitt den horrible økonomien er jeg oppmuntret av et mer stabilt inntektsklima og jeg er stolt av våre folk som har klart å redusere kostnadene og levert bedre enn forventede resultater, sier konsernsjef Richard D. Fain i en kommentar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Sterk guiding
Også guidingen for hele 2009 er overraskende sterk sammenlignet med analytikernes forventninger. Ifølge Thomson Reuters venter markedet 0,97 dollar per aksje, mens RCCL selv guider på 1,35 dollar per aksje i dagens rapport.

- Vi har senket vårt inntekts estimat marginalt for å regne inn utvalgte svake områder, inkludert et mer forsiktig syn på inntekter om bord, men totalt sett fortsetter bookingene å komme innenfor intervallet av våre tidligere forventninger. I dagens verden er det betydningsfullt, sier finansdirektør Brian J. Rice.

Guidingen for andre kvartal ligger på null til minus 5 cent. Her venter ligger konsensus på minus 1 cent. Det er ventet at selskapet inntektsmargin vil falle med 17 prosent i andre kvartal og 12 til 13 prosent for året som helhet.

Selskapet melder også om en stabilisering av markedsutvikling med tilhørende lavere risiko for store avvik og et klart bedre grunnlag for å predikere utviklingen fremover.

Tallene
RCCLs cruiseskip seilte i første kvartal inn 1.325 millioner dollar, mot 1.429 millioner dollar i samme periode i 2008.

Driftsresultatet endte på 44,3 millioner dollar i årets tre første måneder, ned fra 137,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Dette ga et nettoresultat på minus 36,2 millioner dollar, ned fra pluss 75,6 millioner dollar i første kvartal 2008.


Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken