Gå til sidens hovedinnhold

Derfor gråt ikke Kurt Nilsen

- De tunge tingene tar jeg med kompisene, sier artisten.

(SIDE2): - Det er mange der nede som fortalte vakre, såre og tunge historier i «Hver gang vi møtes», og det er litt sånn skal det være - om man har lyst til det, sier Kurt Nilsen til Side2.

I lørdagens utgave av «feel good»-programmet var det den blide bergenseren som ble hyllet av de andre artistene. Mens tidligere episoder har vært preget av intime avsløringer og tårevåte øyeblikk legger ikke Kurt skjul på at han prøvde å unngå slike hendelser da det var hans tur til å hedres - noe 34-åringen mener han lykkes godt med.

- Jeg har ikke hatt det så veldig tungt, jeg har egentlig ikke hatt det så forferdelig. Jeg velger og fokuserer på de positive tingene. Det synes jeg er helt topp, og jeg hadde det jævla greit med å kun fortelle om slike ting, sier Kurt.

- Jeg har ikke nødt til å brette det ut
Det er som kjent Lene Marlin, Ole Paus, Anita Skorgan, Marion Ravn, Magnus Grønneberg og Morten Abel, som sammen med Kurt Nilsen, utgjør årets artistgjeng i det populære TV2-programmet.

Etter fjorårets suksess er det grunn til å tro at det var enkelt å lokke nye kjendiser til realityprogrammet - som i tillegg til musikk setter søkelyset på artistenes liv og karrierer.

- Jeg hadde lyst til å gjøre musikk jeg - jeg hadde lyst til å ha det fett og fokuserer på de musikalske tingene, sier Kurt, som hadde sett flere av epsiodene fra forrige sesong før han takket ja til å bli med på runde to.

Han visste dermed hva han gikk til, men følte ikke noe behov for å legge ut om personlige anliggender foran kameraene av den grunn.

- De tunge tingene som jeg ikke har lyst til å dele, det tar jeg med kompisene hjemme. Jeg er ikke nødt til å brette det ut for hele landet fordi jeg sitter rundt et middagsbord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kan ikke gjøre noe fra eller til
Med sin tilstedeværelse i «Hver gang vi møtes», samt «Idol» er Kurt for tiden å se på skjermen flere ganger i uken. Siden han også har en albumutgivelse på trappene er han mye i rampelyset, men dette bekymrer ikke Kurt nevneverdig.

Dette sang artistene

Lene - «Rise To The Occation»
Magnus - «My Street»
Anita - «Singing the Song»
Marion - «Never Easy»
Ole - «Du sa»
Morten - «Reality Kicks In»

- Jeg tror ikke folk blir lei av meg, men jeg kan ikke gjøre noe fra eller til uansett. Jeg kan bare gjøre det beste jeg kan, sier Kurt, som ikke var i tvil da han fikk tilbud om å være med i «Hver gang vi møtes».

- Jeg hadde jeg fulgt med på noen av programmene, og synes det var kjempekjekt. Flott konsept, fine låter, flotte mennesker og gode middager. Jeg synes det var helt topp. Da jeg var i et radiointervju en gang så spurte en journalist meg; Om du blir spurt om å bli med i programmet, sier du ja? Ja, det skal jeg gjøre, svarte jeg, sier Kurt til Side2.

Dagen etter kom telefonen fra TV2.

- Jeg la egentlig opp til det selv for jeg synes det var et kjempekoselig konsept og jeg hadde egentlig veldig lyst til å være med. Jeg ville ikke trenge meg på, men tenkte at om jeg ble spurt så ville jeg være med.

HER ER KURT SOM FREMFØRER LÅTEN «ADIEU»:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

- Den første gangen var tung
I likhet med flere andre artister synes Kurt det krevde en del å fremføre sine tolkninger av låter foran de andre artistene, men innrømmer at denne oppgaven ble lettere med tiden.

- Første gangen var tung - jeg var helt knust. Jeg følte jeg hadde gjort to konserter når jeg hadde tatt den ene låten, sier Kurt, som var godt fornøyd med sine låtvalg.

- Det er en kabal som skal opp. Det var slik at noen hadde valgt de låtene jeg egentlig ville ha, og da måtte jeg gi slipp på det.

Var det kjipt?

- Nei da, det gikk fint. De fleste har såpass mye bra musikk og komme med så det gjorde ingenting, svarer Kurt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg blir veldig rørt
Han beskriver sin dag som både fin og lystig - helt fri for tårer.

- Nei, ingen tårer, ler Kurt.

- Det kom mange klumper i halsen og jeg ble rørt. Jeg blir veldig rørt. Det skal litt til før jeg begynner å grine.

Det var imidlertid et par glassaktige øyne som tittet bort på Ole Paust da han fremførte sin versjon av «Du sa», men det var stort sett en lystig Kurt Nilsen som med et smil om munnen lyttet til de folkekjære artistenes fremførelser.

- Jeg hadde bestemt meg for hvem jeg skulle velge å synge med, og jeg glemmer aldri ansiktsuttrykket til Magnus da jeg spurte; Magnus, har du lyst til å synge med meg eller? Da satt han helt i sin egen verden og tenkte at jeg aldri kom til å velge hans låt, sier Kurt til Side2.

Manguns fremførte sin egen tolknig av låten «My Street», som for anledningen var døpt om til «Mitt Strøk».

- Magnus ble skikkelig overglad. Det er litt kult, påpeker Kurt.

SE KURT OG MAGNUS FREMFØRE «MITT STRØK» HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

- Jeg sov ingenting den natten
Til tross for at de store tårescenene utble i lørdagens program, la ikke Kurt skjul på at han feller en tåre i ny og ned. Etter at han hadde vunnet «World Idol», for eksempel, lot han tårene trille, men sørget for å låse seg inne på toalettet før han åpnet kanalene.

- Jeg sov ingenting den natten vi vant. Det var så mye presse fra hele verden, plustelig. Alle de store avisene i England og USA begynte plutselig å mase, sier Kurt i programmet.

- Jeg gikk inn garderoben låste meg inn på dassen, og begynte å grine. Jeg klarte ikke mer, fortsetter han.

- Litt nede
At det var stort å vinne den internasjonale talentkonkurransen er det liten tvil om, men ekstra stas var det for Kurt, som ikke akkurat var storfavoritt.

I forkant av «World Idol»-finalen var også Kurt usikker på om han ville oppnå suksess som artist. Etter en mislykket club-turne spådde mange at bergenseren var en døgnflue, og Kurt selv innstilte seg på å returnere til sitt gamle band og legge kjendistilværelsen bak seg.

I «Hver gang vi møtes», innrølmmer Kurt at dette var en tung tid.

Vi hadde venuer med plass til 1000 mennesker, så kom det 300 og det var glissent i salen, forteller Kurt.

- Etter turneen var jeg rett og slett litt nede, fortsetter han åpenhjertig.

SE KURT FORTELLE OM DEN TUNGE TIDEN HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

Suksess
Men Kurt hadde intent å frykte. Etter «World Idol»-suksessen gikk det nemlig bare en vei med den da 25 år gamle artisten.

Den dag i dag er Kurt utvilsomt en A-kjendis, og han har hanket inn flere Spellemannspriser, reist land og strand rundt og spilt for fulle hus, samt solgt bøtter og spann med plater.

«Hver gang vi møtes» sendes på TV2 lørdager kl. 20:30.

SE KLIPP FRA «WORLD IDOL» HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken