Gå til sidens hovedinnhold

- Lange bein er ut

Menn er mer tiltrukket av proporsjonale kvinner.

(SIDE2:) Kvinner med lange bein har alltid vært ansett for å være attraktive for menn.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Men det er en sannhet med modifikasjoner, skriver The Daily Mail. Forskere ved University of Westminster i London ga nemlig kvinner og menn bilder av forskjellige langleggede kvinner. Samtidig ga de dem bilder av de samme kvinnene der de hadde forkortet beina slik at beina i lengde utgjorde omtrent halvparten av høyden til kvinnen.

Mer attraktive
Forskerne fant at det store flertallet av menn syntes kvinnene med kortere bein var mye mer attraktive enn de langleggede. Derimot mente alle de spurte kvinnene at mannfolkene sikkert likte damene med lengst bein.

- Lange bein har alltid vært forbundet med et bra utseende og god helse. Men det ser ut til at også velproporsjonerte damer som har helt normal lengde på beina er vel så attraktive, sier forskerne til magasinet Body Image.

Liker også kurver
Studien sammenfaller for øvrig med en studie fra St. Andrews-universitetet i Skottland som slo fast at dagens tynne kvinneimage ikke tiltrekker menn på langt nær så mye som kvinner tror.

Det er mulig derfor at Heidi Klum er så populær selv om toneangivende stemmer i modellverdenen har anklaget henne for å være for kort, for tung og for kommersiell.

LES MER:Kurvene gjør comeback

- Hun er for lav og formfull

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken