Gå til sidens hovedinnhold

Kutter i Burson-Marsteller

Tøffere tider for Norges største PR-byrå.

PR-byrået Burson-Marsteller opplever mindre pågang og justerer nå butikken for 2009. Dermed får den forrige sjefen i byrået rett.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Jeg tror at 2009 bli minst like ille som 2002, sa den tidligere Norden-sjefen i Burson-Marsteller, Claus Sonberg, til NA24 Propaganda i november.

Les mer: Spår konkurser

- Vi har gjort en gjennomgang av utviklingen for 2009 og foretar nå enkelte tilpasninger, sier Rune Mørck Wergeland, administrerende direktør for Norge og Norden i Burson-Marsteller til NA24 Propaganda.

Fire til seks må gå
Det er virksomheten som faller inn under «operativ markeds PR» som opplever fallende omsetning. Dermed må Wergeland kutte stillinger:

- Det er noen ansatte som dessverre må gå.

- Hvor mange dreier det seg om?

- Det er fire til seks ansatte og kuttene fordeler seg på rådgivere og administrasjon. Dette er en dreining og tilpasning, sier Mørck Wergeland til NA24 Propaganda.

Vil ikke miste flere
Han vil ikke kommentere hvilke løsninger de ansatte som nå må gå blir tilbudt.

- Vi er midt i prosessen og skal snart ferdigstille denne.

- Vil det komme flere kutt i 2009?

- Ikke slik det ser ut nå. Vi har ingen å miste, sier han, og påpeker at dette er en prosess han gjerne skulle vært foruten.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Burson-Marsteller omsatte for 83,4 millioner kroner i 2007 og hadde et resultat før skatt på 10,5 millioner kroner. Ifølge Mørck Wergeland hadde byrået også vekst i 2008.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken