Gå til sidens hovedinnhold

Kutter ut «motherfucker»

Og tar med «fuck» og «cunt» i samme slengen.

Hvis BBCs programledere føler for å ta i bruk de tre nevnte kraftuttrykkene må de konsultere en «output controller» som skal vurdere om de kan forsvare ordbruken redaksjonelt.

BBC frisker i disse dager opp retningslinjene for språkbruk i selskapets ulike mediekanaler, skriver MediaGuardian.

- Undersøkelsene viser at folk aksepterer at det er tøff språkbruk i en type program, men at de reagerer når den tøffe språkbruken brukes unødvendig eller i overkant mye, heter det i en uttalelse fra BBC Trust . BBC Trust skal være ansvarlige for den langsiktige utviklingen i BBC og er et styre som er fristilt BBCs ledelse.

- Output controllers og programprodusenter skal sørge for at det tøffeste språket blir tatt opp til redaksjonell vurdering før det inkluderes i våre sendinger, skriver styret.

Styret vurderer også å innføre sensurering av banneord ved å legge på bipelyd. I uttalelsen heter det at man samtidig skal sladde bort mimikken slik at man ikke skal kunne se at programledere eller andre mimer frem et «fuck».

I fjor kastet BBC Radio 2s contoller Lesley Douglas inn håndkleet etter langvarig bråk. Foranledningen var komikerne Jonathan Ross og Russel Brands meldinger til Andrew «Manuel fra Fawlty Towers» Sachs telefonsvarer.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken