Gå til sidens hovedinnhold

Kvart Obos-milliard på hotell

Obos kjøper drøye ti prosent av en nordisk hotellgigant.

Les NA24 på mobil

Tirsdag ble det kjent gjennom en børsmelding at Obos forretningsbygg kjøper seg opp til en eierandel på 10,11 prosent, som tilsvarer fire millioner aksjer i Norgani.

NA24 - din næringslivsavis

Obos hadde ingen aksjer i selskapet før oppkjøpet, og den største eieren er Deutsche Bang AG med 11,51 prosent.

Finansielt motivert
Obos forretningsbygg sier dette er en ren finansiell investering. Selskapet eier fra før flere poster, som for eksempel Veidekke.

- Ja, vi har kjøpt oss opp i dette selskapet og eier fire millioner aksjer, og ser på dette som en ren finansiell investering, sier administrerende direktør Carl Henrik Eriksen i Obos Forretningsbygg.

Orkla solgte
Det var Orkla som solgte sin post heter det i en melding fra Hagen-selskapet. Det hadde en andel på 5,48 prosent av selskapet.

- Jeg vet ikke hvem som vi kjøpte resten av posten fra, sier Eriksen.

Det var meglersjef Fredrik Cappelen i meglerhuset Enskilda Securities som formidlet storposten som har en verdi på rundt 240 millioner kroner. Obos betalte 59,35 pr aksje, og hadde ikke noen aksjer i selskapet fra før.

Hotelleiendommer
Norgani fokuserer på det nordiske markedet for hotelleiendommer og har i dag eiendommer i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Selskapets eiendomsportefølje skal bestå hovedsakelig (minimum 75 prosent) av eiendommer i sentrale byområder. Investeringer i regionale hotelleiendommer vurderes dersom det aktuelle hotellet har en sterk markedsposisjon.

Sjekk Norgani på NA24s egne børssider.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer