Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (25) er Kinas rikeste

Det blir stadig flere milliardærer i Kina. Den rikeste av dem alle er ikke eldre enn 25.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Yang Huiyan er ikke mer enn 25 år gammel, men over natten er hun blitt Kinas person med en anslått formue på ni milliarder dollar, eller rundt 45 milliarder kroner, ifølge Forbes.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken til Yangs fantastiske formue er at eiendomsutviklingsselskapet Country Garden Holdings, styrt av hennes far, har klatret voldsomt etter at det ble notert på børsen i Hong Kong i forrige uke.

Selskapets aksjekurs har klatret med formidable 35,1 prosent etter at blant annet institusjonelle investorer har kjent sin besøkelsestid. Selskapet er nå Kinas største utbygger med en markedsverdi på svimlende 15 milliarder dollar.

Country Garden Holdings er grunnlagt av faren Yeung Kwok Keung, men datteren skal ha full råderett over verdiene og de skal ikke være bundet til noen form for avtaler.

Dermed har Yang Huiyan passert Zhang Yin, også kvinne og noen ganger kalt Yan Cheung, som, er styreleder i Nine Dragons Paper, på listen over landets rikeste. I tillegg er hun nå den yngste kvinnen på listen over verdens milliardærer, og den nest yngste uansett kjønn, kun slått av tyske prins Albert von Thurn und Taxis (ikke å forveksle med Monacos prins Albert).

Les mer om Zhang Yin her: Du rike kineser!

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs