Onsdag kveld brøt det ut brann i en bygård på Møhlenpris i Bergen.

En mann og en kvinne ble hentet ut bevisstløse fra kjelleren. Det ble gitt førstehjelp på stedet, og begge ble sendt til sykehus. Mannen ble bekreftet omkommet få timer senere.

Kvinnen fikk behandling på Haukeland, men heller ikke hennes liv kunne reddes. Hun ble erklært død på sykehuset torsdag. Det opplyser operasjonsleder Tore-Andre Brakstad samme kveld.

Vakthavende sjef i brannvesenet, Pål Hansen, uttalte til BA torsdag at kjelleren var fylt av tett og giftig røyk. Røykdykkerne hadde også veldig dårlig sikt, ifølge ham.

Brannvesenet hadde i utgangspunktet ikke indikasjoner på at det skulle være folk i kjelleren.

– Dette er ikke et boområde, så normalt skal det ikke oppholde seg folk på sånne steder, sa Hansen til BA onsdag kveld.

Begge de to som ble hentet ut var i slutten av 30-årene. Ingen av dem skal ha hatt noen bostedstilknytning til adressen.

– Kjelleren var full av tett, giftig røyk

Ukjent årsak

Torsdag var åstedet sperret av for undersøkelser av krimteknikere.

Politiet skal også ha avhørt flere personer. Ingen personer skal ha status som mistenkt eller er siktet i saken. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Det er 12 leiligheter i bygården. Elleve av beboerne måtte tilbringe natten på hotell. Leilighetene skal ikke ha fått skader.

Politiet skal undersøke om videoovervåking og andre digitale spor kan bidra til å finne ut av hva som hendte på Møhlenpris onsdag.