Den perfekte kvinne ser omtrent slik ut:

Ung, slank og høy, med lange armer og smal midje.

Dette visste du kanskje fra før av, men nå har forskere kommet fram til at oppfatningen av skjønnhet er universell. Funnene er publisert i siste utgave av «Journal of Evolutionary Biology».

To grupper med australske menn og kvinner og to grupper med menn og kvinner fra Hong Kong skulle bedømme 96 kinesiske kvinners kropper ut fra videoer. Og det viste seg at det var stor enighet mellom de fire gruppene hva som var attraktivt med kvinnene.

Liker du denne saken? Prøv en av disse også:

- Forskningen vår viser at oppfattelsen av skjønnhet åpenbart er den samme på tvers av kulturer og kjønn. Media kan ha påvirkning, men når modellene ble ribbet for kulturelle og rasemessige karakteristikker, var det de samme trekkene som ble ansett som attraktive på tvers av kultur og kjønn, forklarer hovedforfatter Robert Brooks fra University of New South Wales i Australia, skriver danske Ekstra Bladet.

BMI og forholdet mellom hofter og midje er sterke markører for skjønnhet. Selv blinde menn vil ha kvinner med kurver, skriver avisen.

- Fysisk skjønnhet er en avgjørende faktor i forhold til evolusjonær, sosial og økonomisk suksess. En persons kropp kan fortelle hvorvidt vedkommende er en potensiell make, en langtidskjæreste eller kanskje en trussel som seksuell konkurrent, sier Brooks.

Se flere kvinner med perfekt form: