Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnegründer uten kvinner

Kristianne Storehaug er kåret til årets kvinnelige gründer, men har nesten ingen kvinner i sin egen bedrift.

- Ja, det er flaut at vi nesten ikke har kvinner i selskapet, sier Kristianne Storehaug i IT-selskapet Integrate som har hovedkontor på Skøyen.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag morgen ble Storehaug kåret til årets kvinnelige gründer av ukebladet Henne. Vinneren har 60 ansatte i sitt IT-selskap med løsninger for næringslivet. Kun fire er kvinner.

Kvinnefokus viktig
Næringsminister Dag Terje Andersen talt rosenrødt om hvor godt han likte kvinner generelt og kvinnelige gründere spesielt.

- Dette er utrolig viktig med en slik pris som retter søkelyset mot et viktig tema, sier Andersen under prisutdeling.

Ti kvinner var nominert og flere av kandidatene støttes med midler fra Innovasjon Norge.

- Det er viktig å ha lys på at jenter kan starte bedrifter, og være inspirasjon for andre jenter, sier Innovasjon Norge-sjef Gunn Ovesen til NA24.

Vanskelig
IT-vinneren sier det er vanskelig å få kvinner til teknologisektoren og innen IT-bransjen.

- Kvinner kommer ikke til bordet, sier hun og legger til at hennes erfaring er at de beste kvinnelige hodene forsvinner til børsnoterte selskaper.

Arrangør Ellen Arnstad sier at det er ingen langsiktig tradisjon at kvinner starter eget selskap i Norge. Statistisk investerer kvinner 15.000 kroner ved etablering mot menns 50.000.


Full fart
Storehaugs IT-selskap hadde fem millioner i omsetning i 2005, 28 millioner i 2006, og estimert mellom 55-60 millioner i fjor.

Kriteriene for å vinne prisen er at aktøren er under 40 år, har startet egen bedrift, selskapet må gå godt og ha et stort utviklingspotensial.

- Integrate ligger an til en bruttomargin på rundt 20 prosent i fjor, men regnskapet er ennå ikke klart, sier hun til NA24.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris