Gå til sidens hovedinnhold

Hårfin til 17. mai

Tupert hår med mye spray og fiksfakseri passer ikke til bunaden, mener vår hårekspert.

KVINNEGUIDEN.NO: Det er jo klart at vi bør pynte oss litt ekstra for å gjøre stas på nasjonaldagen!

Vil du tre på deg bunaden, er det viktig med riktig tilbehør. Bunaden er klassisk, tidløs, nasjonalromantisk og høytidlig på samme tid - da bør også håret stå i stil!

Sjekk årets sommerfrisyrer

Et absolutt IKKE er stort tupert hår med mye spray og fiksfakseri, samt overdrevent tilbehør. Selv om du ikke har tenkt å gå i bunad, er tipset fra Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, å holde frisyren enkel og søt på 17.mai.

- Bølger og krøller er pent til bunaden, men jeg synes du kan la tuperingsbørsten og sprayen få hvile. Rotete stort hår er flott til fest, men kanskje ikke til bunaden, mener Bjørnevoll.

Les også: Slutt på grusomme hårdager

Gjør det enkelt

* Vil du gjøre noe med håret passer fletting og tvinning godt til både bunad og annet festtøy: Et lite tips kan være å flette hele hårlengden og rulle den opp bak. Fest med fliseklemmer og du har en kjempeenkel, flott frisyre.

* Sats på enkelt hår. Fest luggen bak, tvinn den eller flette den.

* Sett håret opp på ene siden slik at det blir lett asymetrisk, eller løft håret bak slik at du får en hestehale og la noe hår dekke strikken ved at du ruller hårstråene rundt strikken.

Les mer om skjønnhet og velvære på Kvinneguiden.no

Naturlig makeup

' Kvinneguidens hårekspert mener at du også på sminkefronten skal satse på det naturlige. Selv har jeg en bunad som er ganske så fargerik, derfor bruker jeg mer nøytrale farger på makeup og satser på enkelt hår.

* Makeup i jordtoner, grå og beige er flott, lett foundation og rouge passer fint. Bruk litt maskara og nude-gloss på leppene, og du er klar!

Les mer på Kvinneguiden.no

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter