Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnene spiller mest

Dataspill er ikke lenger forbeholdt kvisete tenåringsgutter. I USA er det nå flere kvinner over 18 år enn gutter mellom seks og 17 som bruker tid på dataspill.

En av IT-verdens mest fastlåste myter slår sprekker. De siste årene har bruken av dataspill forskjøvet seg markant i alders og kjønnsfordeling.

Forbi tenåringene
I USA har Peter D. Hart Research Asssociates gjennomført en undersøkelse på oppdrag fra Entertainment Software Associates. Den viser med all tydelighet at kvinnene bruker stadig mer tid med dataspill.

26 prosent av dataspillerne er kvinner over 18 år, mens bare 21 prosent av guttene i alderen seks til 17 bruker tid på den slags. Menn over 18 dominerer fortsatt, der 38 prosent er jevnlige dataspillere, skriver PC För Alla.

Trenden med flere kvinnelige spillere har vært tydelig en stund. Spillbransjen og forskerne har forklart utviklingen med at stadig flere dataspill er tilrettelagt for kvinner. Blant annet trekkes cyber-baben Lara Croft frem som en kvinnemagnet. De senere årene har det også dukket opp en rekke spill der handlingen inviterer kvinnene.

Eldre spiller
De typiske voldsspillene av typen Quake og Unreal har fått konkurranse fra simulatorer og handlingsfylte spill som appellerer til kvinner.

Minst like overraskende som at kvinnene har overtatt PC-en er det at 17 prosent av dataspillerne er menn og kvinner over 50 år.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken