Gå til sidens hovedinnhold

- Hun er fullstendig hjerteløs

Anna Anka imponerer ikke Side2s kvinnepanel.

(SIDE2:) I hele vinter har vi kunnet følge med i pressen på Anna Ankas uortodokse utspill om likestilling, ekteskap, sex og livet i Hollywood.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Hun har gjestet Skavlan der hun blant annet snakket om sitt smått gammeldagse kvinnesyn.

Les mer: - Vi er begge sjokkert

I ettertid har det jo da vist seg at daglige «avsugninger» ikke var det som skulle til for å redde ekteskapet, og hun og mannen, Paul Anka, ligger for tiden i en bitter ekteskapsstrid.

Les mer: Nå er hun verdensberømt

Her i Norge kan vi selvfølgelig ikke være dårligere enn grannarna i øst, og både TVNorge og TV3 kommer med dokusåper om norske kvinner i Hollywood i løpet av våren.

Her er TV3s norske Hollywood-fruene

Vårt kvinnepanel, bestående av redaksjonen i magasinet Woman, og de har litt problemer med å ta de svenske Hollywood-fruene på alvor.

Freakshow
Redaksjonssjef Lisbeth Skøelv (35), er ikke nådig i sin beskrivelse.

Hvorfor tror du serien er blitt en så stor suksess – og ikke minst snakkis – i hele Skandinavia?

- Serien er som et moderne freakshow man bare blir dratt mot - mot sin vilje. Og man kommer jo ikke utenom Anna Anka og hennes mildt sagt forrykte uttalelser. Sjefsblondinen er jo selveste «skurken» i serien og den som klart har sørget for mest blest rundt programmet. De to andre fruene er jo bare statister i sitt eget show, mener hun.

Art Director Helene Guldahl (27), er stort sett enig.

- Det er som å se på en zoologisk hage! Mange rare og forunderlige dyr som man ikke helt forstår! De er liksom ikke helt norske. Jeg liker særlig naiviteten deres, jeg. Søtt, ler hun.

- Hjerteløs og selvopptatt
I Hollywood handler det aller meste om image og omdømme. Men det spørs om Hollywood-livsstilen er spesielt spiselig her i Skandinavia.

Hvilket inntrykk synes du fruene gir?

- De virker ganske talentløse og selvopptatte. Og Anna Anka er i tillegg fullstendig hjerteløs. Fruene aner ikke hva som foregår utenfor sin lille sfære. Som Anna Anka sa: «Alle bor i enorme hus i USA». Vel, vel... Og serien er vel et godt bevis på at penger ikke kan kjøpe verken stil, intelligens eller personlighet, kommer det syrlig fra Skøelv.

Journalist Karoline Sandborg (28), er allikevel fan.

- Personlig elsker jeg Hollywood-fruene! Med unntak av Anna Anka er de jo for det meste snille og omsorgsfulle, og ikke minst minner de meg på hvor heldig jeg er som fikk en ok plass i køen da hjernecellene ble delt ut. Jeg kan tross alt koke kaffe helt selv og tjene mine egne penger, påpeker hun.

Hollywood-livet frister ikke
Kunne du tenke deg å leve livet til Hollywood-fruene?

- Hvis spørsmålet er om jeg kunne tenke meg å leve et formålsløst liv mens jeg smisker og opererer meg sånn at mannen min som er en sjelløs arbeidsnarkoman skal fortsette å gi meg penger og status, så er svaret nei. Jeg liker mitt selvstendige, silikonfrie liv og min egen frie vilje, sier Sandborg.

Guldahl kunne derimot tenke seg en kort prøveperiode.

- Sikkert supergøy for én dag, men tror jeg hadde blitt gal av å ikke ha noe å bryne meg på. Selv om planteplassering jo kan være litt av en utfordring, sier hun med klar referanse til Hollywood-frue Maria Montazamis ekstrajobb. Hun pynter nemlig husene ektemannen skal selge.

- Anka light
Kvinnepanelet har ikke de største forventningene til den norske utgaven, og regner med det blir en del tammere enn i den svenske versjonen.

- Jeg er litt skeptisk, for sjelden har vi vel vært gode på å lage norske versjoner av amerikanske konsepter, med «Ungkaren» som det klareste beviset. Og det er en viss fare for at jentene som er med føler at de må leve opp til de svenske fruene, og da kan det bli mer spill enn virkelighet, mener Skøelv.

- Tror ikke de blir like outrageous, tror det blir litt Anka light, men jeg håper de klarer å hevde seg! Go fishlips, ler Guldahl.

Kommentarer til denne saken