Gå til sidens hovedinnhold

Drepte på ektemannens befaling

Rett etter bryllupsseremonien ba hennes nye mann henne om en stor tjeneste.

(SIDE2): Det er ikke grenser for hva enkelte kvinner er villige til å gjøre for mannen de elsker.

Noen går litt lengre enn andre, og en av dem er Ashley Laney og hennes historie er en av flere som rekonstrueres i TLC-serien «Kvinner som dreper».

Den «perfekte» mannen
Som 19-åring flytter Ashley til Tampa i Florida.

Her kjøper hun seg et medlemskap på et treningssenter i håp om å komme i form, noe hun kanskje angrer på den dag i dag.

Den unge kvinnen var på dette tidspunktet både naiv og uskyldig, ifølge de som kjente henne, men det var før hun møtte mannen i sitt liv – Timothy «Tracey» Humphrey.

Voldtok ekskjæresten
Tracey er nemlig ikke det man kan kalle svigemors drøm.

Han har en voldelig bakgrunn og har flere ganger sonet dommer for vold mot kvinner.

Et av hans ofre er hans tidligere kjæreste Sandra Lee Rozzo, som da hun nekter han sex, blir voldtatt og slått til blods.

Sandra Lee anmelder ekskjæresten, noe som gjør Tracey svært stresset da enda en dom kan føre til at han må tilbringe mange år i fengsel.

Han vil derfor kvitte seg med problemet.

Han er imidlertid ikke villig til å gjøre jobben selv, men siden han har så stor kontroll over sin nye kjæreste skjønner han at løsningen kan være mer nærliggende en først antatt.

- Leter etter en pappa
For Ashely er lett å lede.

Hun har få mannlige forbilder, og det er tydelig at hun leter etter en farsfigur. Hennes egen far har tilbrakt mye tid i fengsel, det samme har hennes bror.

- Menn som ønsker å kontrollere andre kvinner er ikke tiltrukket av sterke, uavhengige kvinner. De er på utkikk etter en kvinne som leter etter en pappa, forklarer Candice DeLong, en FBI-agent som er ekspert på profilering av kaldblodige mordere.

Og det er nettopp dette Tracey ser.

Han forstår at han kan styre Ashley slik han vil, om han bare sier og gjør de riktige tingene.

Ektemannens instruksjoner
Det første Tracey gjør er å gifte seg med Ashley.

Seremonien blir holdt inne på treningssenteret hvor de møttes, og mottakelsen på en kinarestaurant i nærheten. Bryllupsnatten blir imidlertid brukt til å planlegge og utføre et mord, så man kan med rimelig stor sikkerhet si at giftemålet mest sannsynlig ikke var slik Ashely hadde drømt om som liten jente.

Ashley, som skifter etternavn til Humphrey, venter på Traceys ekskjæreste, Sandra Lee, utenfor hennes arbeidssted. Hjemme sitter hennes ferske ektemann å gomler pizza.

Iført posete klær, og på sin ektemanns instruksjoner, sort ansiktsmaling gjør Ashley seg klar til å drepe. Tracey mener den sorte fargen ville føre til at en sort mann ville få skylden for mordet om noen oppdager henne, og Ashley gjør som ektemannen befaler.

Åtte skudd
Idet Sandra Lee den 4. Juli 2003 kjører inn i den tilhørende garasjen der hun bor får hun seg en overraskelse.

Ashley sikter en pistol mot den vettskremte kvinnen og fyrer av hele åtte skudd.

Ett av skuddene, dog ikke det første, dreper den unge kvinnen, men obduskjonen viser at det var en kamp mellom de to kvinnene før livet rant ut av Sandra Lee.

SE INTERVJU MED ASHLEY HER:(Artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

Alibi
Godt fornøyd med sin hustruens innsats er Tracey sikker på at han har planlagt det perfekte mord.

Han har alibi, i form av en pizzakvittering, og en kone som gjør alt han ønsker.

Slik blir det imidlertid ikke.

Ved å undersøke mobilaktiviteten i området der Sandra Lee bor greier politiet å spore seg fram til Ashley, som under press tilstår at hun drepte ektemannens ekskjæreste på hans kommando.

Enden på visa er at Tracey må sone en livstidsdom i fengsel, mens Ashley får en dom på 25 år.

Ashley er bare en av flere kvinner som i mandagens episode av serien «Kvinner som dreper» begår grufulle gjerninger på sin kjæreste eller ektemanns kommando. Programmet sendes mandag kl 22:00 på TLC.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken