(SIDE2): At kvinner har ulik menstruasjonssyklus og at noen har verre mensenplager enn andre, er nok de fleste ganske enig om.

Likevel kan det være mange spørsmål om menstruasjon mange lurer på, og svarene kan ofte være ganske så varierende.

Derfor har nettsiden Goodhousekeeping.com listet opp en rekke mensen-myter du skal slutte å tro på slik at du slipper å gå med unødvendige bekymringer og spørsmål.

1) Du kan ikke bli gravid når du har menstruasjon

Det er sjeldent det skjer, men det er absolutt mulig! Din eggløsning og menstruasjonssyklus kan være ganske så uforutsigbare og eggløsningen kan skje både før, under og etter blødningsfasen. Selv om du ikke har eggløsning når du har mensen så kan sædcellene leve i skjeden din opp til fem dager. Blir et egg sluppet under denne tiden kan det bli befruktet.

2) Hvis du ikke får mensen så er du gravid

Selv om et graviditetstegn er at du ikke får menstruasjon, så kan det helt klart være andre ting som gjør at du ikke får blødning. Dr. Deborah L. Nucatola påpeker at både stress, sykdom og vektendringer kan påvirke din menstruasjonssyklus.

3) Tampongen kan forsvinne fra vagina

Nei. En tampong kan ikke gå forbi livmorhalsen som sitter øverst i skjeden.

- Hvis du havner i en situasjon der du ikke klarer å dra ut tampongen på vanlig måte eller at du føler den har «forsvunnet», så kan legen din hjelpe, sier Dr. Nucatola.

4) Det er farlig å hoppe over mensen

Nei. Ifølge Dr. Nucatola finnes det ingen medisinsk grunn som sier at du MÅ få blødning hver måned. Legen forklarer at det er mange kvinner som velger å hoppe over mensen på grunn av blant annet helseproblemer i forbindelse med blødningsperioden. Dette kan for eksempel være smerter eller blodmangel.

5) Du kan ikke bade i havet når du har mensen fordi da vil du tiltrekke deg haier

Det er sant at haier kan lukte blod, men når du bader under menstruasjonsperioden vil du mest sannsynlig bruke tampong og det vil ikke komme noe blod i vannet. Med andre ord så er du nok ganske så trygg.

- Det finnes ikke noe vitenskapelig bevis for at kvinner er mer utsatt for haiangrep enn menn når de har menstruasjon, sier Dr. Nucatola og legger til at dette er en ganske latterlig myte.