HTML EMBED

1. Bademoro på Kypros

Det finnes en rekke badeland på Kypros, men det mest kjente og meritterte er WaterWorld i Aygia Napa, ikke langt fra strandbyene Protaras og Larnaka. Vannparken er omfattende, med vannsklier i utallige varianter. Temaet for parken er gresk mytologi, gjenspeilet i design og ulike statuer og fontener spredt ut over den gedigne parken.
Andre anlegg verdt å nevne er Fasouri Watermania i Lemesos med sine 30 sklier og Europas største bølgebasseng, samt Aphrodite Waterpark, oppkalt etter den greske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet. På sistnevnte finner du verdens lengste raftingsklie, samt en mini badepark for de aller minste.

2. Vær pottemaker på Kypros

Pottemakerkunsten har fulgt det moderne mennesket i tusenvis av år, noe du får et godt innblikk i ved å besøke øyas museer. For å komme under huden på dette håndverket, og ikke minst gi barna en morsom introduksjon til den historiske tradisjonen, anbefales det å ta et lite pottemakerkurs, for eksempel hos Christos Askotis ved Askott Pottery i Protaras. En morsom opplevelse som også setter deg i nærkontakt med lokalbefolkningen.
Tlf. +357 382 2428

3. Akvarier på Kypros

Middelhavet er de første europeiske kulturers viktigste hav. I Ayia Napa Thalassa Museum blir du presentert for det marine livet både i fortid og nåtid, belyst blant annet ved hjelp av fossiler, akvarier og tusenvis av arkeologiske funn. Protaras Aquarium og Paphos Aquarium er to andre tilbud som gir et innblikk i livet under vann.

4. Ut mot havet på Kypros

Når varmen blir i plagsomste laget inne på land, er det på tide å komme seg ut i brisen på havet. En rekke små og større båter tilbyr cruise på "bøljan blå", med innlagte stopp til bading og snorkling. En av de hyggeligste er Captain Marcos, som ofte har med hele familien i sin lille operasjon.
Tlf. +357 9963 7536

5. Tropiske fugler på Kypros

Papegøyer, flamingoer og ørner er bare noen av artene du finner i Pafos Bird Park, som opprinnelig ble opprettet av Christos Cristoforou. Hans private samling av fugler ble etter hvert så stor at han i 2003 bestemte seg for å åpne samlingen for publikum. En viktig målsetting er også å sette fokus på konservering og ivaretakelsen av verdens dyr.

6. Vær en sjeik på Kypros

Mazotos er en lekker liten ferieby ikke langt fra havet rett sørvest for Larnaka. Like i utkanten av landsbyen ligger Mazotos Camel Park, et morsomt lite sted særlig for barna. Kamelridningen er populær, men også lekeområdet og Noahs Ark tiltrekker mange små. I tillegg serverer restauranten klassiske kypriotiske retter.

7. Arkeologi på Kypros

Like ved havna i Pafos by – i Kato Pafos – ligger det største arkeologiske utgravingsområdet på Kypros. Hele Pafos by er mye av den grunn oppført på UNESCOs kulturarvliste. Kato Pafos utgravningsområde inkluderer funn som strekker seg fra forhistorisk tid frem til og med middelalderen, men med flest funn fra romertiden. De fantastiske mosaikkgulvene i de fire villaene fra romertiden er juvelen i alle disse funnene, i tillegg til den tidligere kristne basilikaen, fortet ved Saranta Kolones og kongegravene litt lengre nord.
En spasertur her er som en spennende vandring i historien, også for de små. Cyprus Museum i Lefkosia har i tillegg en stor samling med statuer, det samme har Paleontologisk museum i Larnaka.
www.visitcyprus.com

TIPS OSS!

8. Kjøl ned med bowling på Kypros

Da det fort kan bli vel hett på Kypros, er det greit å kunne gå innendørs for å kjøle seg litt ned. Bowling er mye av den grunn ganske utbredt på øya. I Larnaka finner du for eksempel bowlingsentrene Rock N Bowl og K-Max, i Lemesos Galactica og Space, mens du i Pafos kan velge mellom Cockatoos og Cosmic. Også såkalt «green bowling» utendørs er populært, og det fins flere baner.

9. Fornøyelsespark på Kypros

Fornøyelsesparker – såkalte «lunaparks» – er noe man ser på de fleste større steder på Kypros. Her finner du trampoliner, hoppeslott, gocartbaner, biler og sykler, spilleautomater og lekeplasser. Blant de mest kjente er Parko Paliatsos Lunapark i Ayia Napa og Lucky Star i Aradippou.
www.visitcyprus.com

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir