(SIDE2:) Kyssing er viktig for forholdet, men kan også være både ekkelt og morsomt. Vi har samlet noen minneverdige filmkyss - og noen vi helst vil glemme.

«Tampopo»
Dette kysset frister neppe å kopiere. Mannen knuser et egg og tar plomma i munnen. Deretter overfører de plomma til hverandre med munnen mens kysset blir hetere og hetere. Idet kvinnen får orgasme, knuser hun plomma.

HTML EMBED

«Planet of the Apes»
George (Charlton Heston) kysser apen Zira (Kim Hunter) da han skal dra. Hun sier ja til å kysse ham, selv om hun synes han er utrolig stygg.

HTML EMBED

«Sleepy Hollow»
Da den hodeløse rytteren (Christopher Walken) får tilbake hodet sitt, kaster han seg over Mary Van Tassel (Miranda Richardson) og kysser henne. Mens de kysser biter han henne i leppene så blodet renner.

HTML EMBED

«Interview With the Vampire»
Kirsten Dunst var bare ti år gammel da hun spilte inn kyssescenen med den 19 år eldre Brad Pitt.

«Spider-Man»
Dette er et av de mest kjente filmkyssene. Spider-Man (Tobey Maguire) har akkurat reddet Mary-Jane (Kirsten Dunst - i en litt mer voksen utgave enn i eksemplet over). Han henger opp ned langs veggen med masken på, og hun bretter masken hans over munnen, slik at de får kysset.

«Not Another Teen Movie»
I denne parodifilmen gjør de blant annet narr av kyssescenen mellom Sarah Michelle Gellar og Selma Blair i «Cruel Intentions». Her er det Catherine (Mia Kirshner) som skal lære en gammel dame (Beverly Polcyn) hvordan man kysser.

HTML EMBED

«Casino»
Filmkysset mellom Sharon Stone og Joe Pesci er kåret til tidenes verste filmkyss av magasinet Film.

«You’re in the Army Now»
Kysset mellom Bliss (Jane Wyman) og Joe (Regis Toomey) er tidenes lengste filmkyss. Det varer i tre minutter og fem sekunder.

«Ghost»
Sam (Patrick Swayze) er et spøkelse og Molly (Demi Moore) er kjæresten som fremdeles er i live. Da han kommer tilbake som spøkelse, kysser de hverandre.

«The Kiss»
Dette er viktig for filmhistorien. Kysset mellom John C. Rice og May Irwin er nemlig det aller første som er filmet. Det skjedde i 1896 og er filmet av Thomas Edison.

HTML EMBED