(SIDE2:) Her er enda en grunn til å kysse kjæresten din: Det er sunt.

Gjør deg mindre stresset
Forskere fra Lafayette College har funnet ut at når du kysser utløses det stoffer i kroppen som reduserer mengden av stresshormonet kortisol, skriver Associated Press. Det betyr at du blir mer avslappet når du kysser.

Studien viser også at kyssing forandrer nivået av oxytocin, som påvirker forholdet mellom to mennesker. Hormonet gjør at et par føler seg knyttet til hverandre, ifølge Barnimagen.no.

Finn en kjæreste å kysse med her!

Kysset i et kvarter
For å finne resultatet, kysset heteroseksuelle studenter i 15 minutter mens de hørte på musikk. Før og etter kyssingen målte forskerne nivåene av kortisol og oxytocin i spyttet og blodet til studentene.

Både menn og kvinner hadde en nedgang i mengden kortisol.

- Dette var overraskende
Da forskerne sjekket nivåene av oxytocin ble resultatet annerledes. Menn hadde en økning av hormonet i kroppen. Det betyr at de hadde en økt interesse for forholdet med den andre personen. Hos kvinner sank derimot mengden av hormonet.

- Dette var overraskende, sier forskningsleder Wendy Hill ifølge Associated Press.

Hun tror en grunn til resultatet kan være at menn ofte ser på kyssing som innledning til sex.

Tre grunner til kyssing
Biologisk sett er det tre hovedgrunner til at mennesker kysser: Sex, kjærlighet og forpliktelse.

Sexlysten gjør at du vurderer flere partnere, men kjærlighetsbehovet gjør at du kun vil fokusere på én person. Forpliktelsen gjør at du føler deg knyttet til personen så lenge at dere kan oppdra barn sammen.