(SIDE2): Dersom du ønsker at du og din kjære skal holde sammen for alltid, så kan en daglig dose kyss være med å oppfylle nettopp det.

Ny forskning har vist at fire kyss om dagen (kyss mellom deg og din bedre halvdel, selvfølgelig) er nøkkelen til et lang, lykkelig og sunt forhold, skriver cosmopolitan.co.au.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Spise deg til lykke
I tillegg viser en undersøkelse gjennomført av det britiske bryllupsbladet Confetti at par som har to felles interesser, koser tre ganger om dagen, forteller hverandre «Jeg elsker deg» minst én gang om dagen og spiser to romantiske måltid sammen i måneden, har enda bedre sjanse for å klare seg gjennom tykt og tynt.

I tillegg til intimitet og fellesskap, er det også viktig at man ivaretar sin egen uavhengighet for at forholdet skal blomstre, og derfor bør man også tilbringe to kvelder i måneder med venner på hver sin kant.

Herlige hormoner
Forskere har allerede funnet ut hva det er som gjør kysset så viktig mellom mennesker.

Et kyss utløser en bølge av komplekse kjemiske prosesser i hjernen, mener forskerne. Blant annet utløses stoffet oksytocin, som har med knyttingen av sosiale bånd. Dette stoffet er sterkere hos menn, og det er derfor ikke like lett for kvinner å oppleve den samme gode følelsen når de kysser.

Kvinner trenger en god atmosfære for å oppnå den samme kjemiske høyden som menn, i hovedsak at hun føler seg trygg og avslappet.

Hvordan kyssing utløser disse hormonelle reaksjonene er fremdeles uklart - så enn så lenge er det bare å ta fatt på det forskerne vet - så kyss i vei!