Gå til sidens hovedinnhold

La det swinge

I «Gylne tider» blir det blant annet gjenforening av Bobbysocks, sportslige møter med Roger Ruud og Grete Waitz, og musikkvideo med Pål Bang-Hansen.

Ingen andre land har kommet på sisteplass i Melodi Grand Prix så mange ganger som Norge - hele åtte ganger! Det var derfor en nasjonal begivenhet av dimensjoner da Bobbysocks endelig sikret norsk seier med «La det swinge» en maikveld i 1985. I «Gylne tider» gjenforenes Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, og de har mange morsomme minner fra tiden etter seieren i Göteborg.

Da jentene ankom Svinesund på vei tilbake til Oslo, ble de møtt av horder med fans, med norske flagg og bunader. En lattermild Hanne Krogh røper for første gang i «Gylne tider» at det var hun selv som tok initiativet til det enorme oppmøtet.

Jentene har spilt inn ny musikkvideo til «Waiting for the morning» sammen med «Gylne tider»-trioen.

Norges første grisefilm

Øyvind, Ingar og Steinar møter også Pål Bang-Hansen. I tillegg til alltid like morsomme arkivklipp, viser Bang-Hansen også noen glimt fra sin egen skandalefilm «Douglas».

- Den ble kalt Norges første grisefilm, ler Bang-Hansen, og sikter til de utallige samleiescenene i filmen.

Pål Bang-Hansen gjør for øvrig en unik musikkvideo-versjon av Marius Müllers «Den du veit» sammen med Julie Ege.

Her kommer Mr. Nelson

På 60-tallet var det bare barne-tv på fredagene i NRK. Og noe av det som gjorde størst inntrykk var Ragne Tangens dukker Pernille og Mr. Nelson. Mens Pernille var god som gull, var ingen kjekk og pen og modig som den latterlige vennen hennes med den amerikanske aksenten. I alle fall i følge ham selv. Mr. Nelson var en skrytepave av dimensjoner, som aldri tro til når det gjaldt. Nå blir det gjensyn med de to - endelig i farger.

Det blir også møte med herrene bak Melodi Grand Prix-fenomenet « Samiid Ædnan», Sverre Kjelsberg og Mattis Hætta. Blandingen av popmusikk og joik var helt ny, og bakgrunnen for at de ble med i slagerkonkurransen var også noe spesiell.

- For å være helt ærlig, så syntes jeg at Grand Prix var noe skikkelig piss. Vi drev derfor og arrangerte alternative Grand Prix-kvelder i Tromsø, noe som kom NRK for øret. Da de så inviterte meg til å delta, kunne jeg ikke være feig og takke nei, ler Sverre Kjelsberg.

Andre personligheter som dukker opp, Roger Ruud, Grete Waitz, Inger Lise Rypdal og Olav Stedje.

På TV 2 torsdag 21. juli 2005 kl. 20.00.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?