Gå til sidens hovedinnhold

Bookmaker kaster kortene

Ladbrokes dropper anke mot Norge.

Bookmakerselskapet Ladbrokes trekker sin anke mot staten angående søknad om lisens til å markedsføre sine tjenester i Norge, fremgår det av en pressemelding fra selskapet torsdag ettermiddag.

Det var i fjor høst Ladbrokes tapte denne saken i Oslo tingrett. Retten mente de norske reguleringene av spillmarkedet ikke er i strid med EØS-avtalen.Ladbrokes måtte også dekke statens sakomkostninger. Selskapet anket så, men kaster nå altså kortene.

- Forbrukerens interesser ivaretas best gjennom fri og rettferdig konkurranse mellom lisensierte og regulerte operatører og Ladbrokes forblir dedikert til dette syn. På den annen side tror vi ikke at våre interesser er best tjent med å fortsette å forfølge denne ene saken på dette tidspunktet, skriver selskapet.

Tilbakeslag
I meldingen avviser Ladbrokes at det som nå skjer er et resultat av EU-domstolens dom i den såkalte Santa Casa-saken.

Det er likevel liten tvil om at denne dommen var et tilbakeslag for internasjonale spillselskaper.

Tirsdag denne uken ga EU-domstolen det statlige, portugisiske spillmonopolet Santa Casa de Misericórdia de Lisboa medhold i at et land kan stenge ute utenlandske bookmakere når hensikten er å forhindre svindel. Det var det østerrikske selskapet Bwin som forsøkte å komme seg inn på det portugisiske markedet.

Selv om domstolen medgir at et spillmonopol er en handelshindring, må dette veies opp mot andre hensyn.

Ladbrokes opplyser at selskapet vil fortsette å kjøre en lignende sak i Nederland.

- Viktig seier
- Dommen er en viktig seier for Norge som en velferdsstat og for norsk pengespillpolitikk, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske da staten vant saken sist høst.

Tidligere har Norsk Tippings monopol på spilleautomater vært prøvd både i EFTA-domstolen og for Høyesterett. Begge domstoler stadfestet i fjor at spillmonopolet ikke strider mot EØS-avtalen.

Kommentarer til denne saken