Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen så Lady Gaga her

Dagbladet skrev at Lady Gaga møtte opp med 30 personer.

(SIDE2): - Nei, det er nok ikke helt riktig. Her har vel en fjær blitt til ti høns, sier daglig leder Terje Bontveit ved Café Mono til Side2.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

- Dro på byen
Mandag skrev Dagbladet.no at superstjernen Lady Gaga skal ha dratt ut på byen etter at konserten i Oslo Spektrum var over.

«Popstjerna hadde med seg et crew på rundt 30 personer, men de fikk ikke slippe forbi køen med utelivsgjester som ventet på å komme inn på rockebula ved Youngstorget. Hun valgte derfor å forlate stedet.» skriver Dagbladet.

Samme artikkel er også trykket i papirutgaven av avisa tirsdag.

Men historien om Lady Gaga på bytur er ikke helt korrekt.

Side2 har gjennom helgen fulgt Lady Gaga og hennes crews bevegelser i Oslo, og var også på plass utenfor Café Mono mellom klokken 23.45 og 02.00 natt til søndag.

Årsaken var at vi hadde mottatt tips om at noen fra crewet til Gaga hadde tenkt seg til utestedet sammen med oppvarmingsbandet Semi Precious Weapons.

- Ingen så Lady Gaga
Lady Gaga var det ikke noe tegn til verken utenfor eller inne på utestedet i den angitte tidsperioden.

- Jeg var der ikke selv, og kan derfor ikke bekrefte det Dagbladet skriver. Jeg har også sjekket opp med mine ansatte og det er ingen som faktisk har sett henne. Det er nok heller crewet hennes som har skrytt på seg at hun var der for å få slippe inn. Lady Gaga var nok heller et annet sted og spilte inn musikk, sier Bontveit.

Ifølge VG Nett skal Lady Gaga ha brukt deler av natten på å gjøre ferdig sitt nye album «Born this way» i studioet til «DonkeyBoy»-produsentene Simen Eriksrud og Espen Berg.

I løpet av natt til søndag la også Lady Gaga selv ut et bilde fra studioet på sin Twitter- og Facebook-profil.

LES SAKEN: Lady Gaga spilte inn musikk i Oslo

Terje Bontveit er kritisk til måten Dagbladet har omtalt saken på.

- Jeg er ikke feilsitert, men saken er blitt feilformulert. Jeg er litt irritert på at de har skrevet som de har. Her har en fjær blitt til ti høns, og avisen har vært litt overivrige, sier Terje Bontveit til Side2.

På nettsamfunnet Twitter har enkeltpersoner hevdet at artikkelen i Dagbladet er et vellykket resultat av en PR-jippo.

- Det er absolutt ikke det. Det er nok heller noen andre som har overdrevet omfanget. Jeg skulle helst sett at dette aldri hadde vært noen sak, nå i ettertid, sier Bontveit.

Rundt klokken 01.20 ankom derimot frontfigur Jason Tranter fra Semi Precious Weapons utestedet sammen med en annen person fra bandet.

Ble sluppet inn bakdøra
Til Dagbladet sier Bontveit at ingen slipper forbi køen på Café Mono.

- Det er fint at dørvaktene gjør jobben sin. Hos oss hjelper det ikke hvem man er, her slipper ingen forbi køen, sier Bontveit til avisen.

Men Side2 ble vitne til at Jason Tranter og hans kompanjong ble sluppet inn bakdøra på Café Mono.

- Det er merkelig. Jeg har ikke sett noe i loggen om det, og har heller ikke blitt fortalt at det skjedde, sier Bontveit til Side2.

Han har drevet Café Mono siden 2003, og sier at de ikke nekter folk å komme inn.

- Dersom det ikke er fullt, så er alle velkomne hos oss. Men er det fullt, så må de stå utenfor, uansett hvem de er, sier Bontveit.

Dagbladet: - Tar selvkritikk
Dagbladet tar selvkritikk for artiklene.

- Daglig leder Terje Bontveit i Café Mono har godkjent sitatene i vår artikkel, og bekreftet tipsene vi fikk om at Lady Gaga og hennes følge ble henvist til å stå i kø. Vi tar derimot selvkritikk på at vi ikke har tatt flere forbehold i saken når det gjelder om hun rent fysisk sto i køen eller bare var representert ved sitt crew, sier avdelingsleder Sven Ove Bakke i Kjendis.no, Dagbladets underholdningsside, til Side2.no.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Kommentarer til denne saken