Gå til sidens hovedinnhold

Lag møll til middag

Se den australske kokken lage gourmet-mat av møll.

(SIDE2): Kokken Jean Paul Bruneteau fra Sydney i Australia mener han har funnet gourmet-kjøkkenets hemmelighet ved å tilberede en lokal delikatesse.

Aboriginer-mat
Hemmeligheten er ifølge den ukonvensjonelle kokken den tradisjonelle matkilden møll - som ble brukt av innfødte australiere mange år tilbake.

Australia opplever en kjempeinvasjon av møll for tiden og Jean Paul mener han kan snu problemet til noe positivt, eller et smakfullt måltid!

Sterk vestavind har bragt møllene ut av deres vanlige kurs og nå er de kommet inn i byene hvor de huser seg i postkasser, hus og ute i gatene.

193111

Kokken Jean-Paul Bruneteau mener møllene er gode som gull bare de blir stekt i litt smør. Sunne er de også, de er nemlig proppfulle av proteiner og sunt fett.

- Dette er mat. Skikkelig aboriginer-mat, sier Bruneteau.

LES MER HELSE HER

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai