Gå til sidens hovedinnhold

Lager «flyvende» båter

Båter må ikke nødvendigvis kjøre på vannet. Det viser disse bildene.

Det er et spansk firma som har laget båter av den litt uvanlige sorten.

Ideen bak båten bygger på et konsept der tre store vinger stikker ned i vannet, en på hver side og en akter. Hver av vingene skal ta imot støtet fra bølgene, slik at de fire personene som sitter høyt hevet over havoverflaten ikke merker noe til dem.

Alternativt jetfly
Ifølge firmaets hjemmesider skal Hydrofoil, eller det de kaller en «High Speed Surface Craft», være et alternativ til jetflyet. Det er dermed rimelig å anta at den vil kunne oppnå relativt høye hastigheter.

Nå er denne båten fremdeles på planleggingsstadiet, og det er foreløpig usikkert når den eventuelt vil være klar til salg. Uansett blir det neppe snakk om noe serieproduksjon, så noe billig farkost for hvermannsen blir dette neppe.

Se flere bilder av Hydrofoil nederst i saken.

Din egen ubåt?
Når båtene fra Guillermo Sureda Burgos ikke går høyt over havoverflaten, beveger de seg heller under. De planlegger nå nemlig å lage ubåter for privatpersoner. Fire personer med en maksvekt på 113 kilo hver skal kunne nyte synet av livet under vann i en hastighet på mellom fire og seks knop.

Nøyaktig hvor dypt båten kan gå eller hvor mye den koster er ikke oppgitt på selskapets hjemmesider. Men også her antas prisen å overstige det en gjennomsnittsnordmann har å rutte med ekstra.

Les flere saker om båt på Nettavisens båtsider.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen