Gå til sidens hovedinnhold

Lager rekordstor luksusseiler

Denne luksusyachten bør være nok til å gi Tom (75) en lykkelig pensjonsalder. Se bildene.

Noen stoler på at Statens Pensjonskasse skal sørge for dem når de blir gamle. Andre, som Tom Perkins (75) legger seg heller opp penger i løpet av sitt lange liv.

Etter Harvard-utdannelsen greide Perkins blant annet å få jobb som sjef for utviklingen i det verdenskjente datafirmaet HP.

På sine gamle dager har den amerikanske multimillionæren imidlertid trukket seg litt tilbake – og skaffet seg en av verdens største yachter.

Vindrevet luksus
Når man snakker om superyachter, handler det ofte om motoriserte båter.

«Maltese Falcon» er imidlertid en seilskute.

Båten, som skal ha kostet tilsvarende rundt 802.000.000 kroner, er 289 fot lang, veier 1,367 tonn og har karbonmaster på høyde med en 20 etasjer høy bygning.

Om bord finner vi blant annet seks luksuslugarer med møbler av lær og børstet stål, plasma TV-er, motorbåter og vannleker, skriver Gizmodo.com.

Hule master
Maltese Falcon er rigget opp med et helt nytt system, ved navn DynarRig. Tre enorme, hule frittstående master holder oppe 15 seil på til sammen rundt 7924 kvadratmeter. Mastene er bar bare 12,7 centimeter tykke ved roten.

- Hva nå enn det er, det kommer ikke til å seile, skal administrerende direktør ved det tyrkiske verftet Perini Navi, som bygde båten, da han så tegningene.

Nekter Gates om bord
Nå har Perkins imidlertid ikke tort å stole helt på vindkraft. Når seilene ikke er i bruk drives båten framover av ikke mindre enn 75 motorer.

Helt styrt av maskiner og computere er båten imidlertid ikke.

- Det kommer ikke på tale å la Bill Gates kontrollere båten min. Jeg vil ikke måtte trykke Control-Alt-Delete for å starte den, sier Tom Perkins til nettstedet Wired.

Mange andre er imidlertid hjertelig velkommen om bord. Under lavsesongen kan du selv leie båten - for skarve 2.75 millioner kroner uka. I høysesongen koster den imidlertid 70.000 kroner mer å leie.

Mer luksus finner du på Nettavisens båtsider.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka