Gå til sidens hovedinnhold

Laksespiserne hører på bestemor

Det ser ikke ut til at vestlige forbrukere har latt seg skremme av sist ukes rapporten om stort giftinnhold i laks. Undersøkelser i de store markedene viser uendret laksesalg i helgen

Det var en studie omtalt i siste utgave av magasinet Science at en gruppe forskere påsto at giftinnholdet i oppdrettslaks var så høyt at laks kun burde spises mindre kvanta. Studien var gjennomført av seks forskningssentre i USA og Canada.Rapporten ser ut til å ha falt for døve ører, og forbrukerne lytter mer til det gamle bestemorsrådet; å spise fisk er bra for deg.Både skotske og canadiske aviser har sjekket utviklingen i laksesalget over helgen, og ingen har kunnet avdekke fall i salget, snarere tvert imot i Storbritannia.Britiske helsemyndigheter gikk i forbindelse med rapproten ut å anbefalte folk å fortsette å spise laks.Skotske The Scotsman har fått opplyste fra de store britiske supermarkedkjedene at aksesalget har vært uendret i helgen, Asda-kjeden melder til og med om en økning i salget på 20 prosent i forhold til normale nivåer.Sainsburys melder om en økning på 9 prosent for hele siste uke inkludert lørdag, mens Safeways talskvinne sier at nivåene økte betydelig i helgen.
- Disse matskremslene skjer nå ganske ofte og jeg tror forbrukerne begynne å bli immune, sier adm. direktør Gilpin Bradley Skottlands eldste frittstående lakseprodusent Wester Ross Salmon til The Scotsman. Han an melde om salg nesten på nivå med førjulssalget.Heller ikke i USA er det meldt om fall i salget, opplyser det nasjonale fiskeriinstituttet i Virginia som representerer amerikanske produsenter og selgere.Den canadiske avisen Halifax Herald har også sjekket markedet på østkysten av Canada, og også her har salget vært som normalt.En talsmann for den tyske fiskegrossist foreningen sier til The Scotsman at salget går som normalt.Både tyske og amerikanske matmyndigheter har tatt avstand fra studien, og oppfordret befolkningen til å fortsette å spise laks.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken