LAMBERTSETER: «I 10 lange år har man måtte vente på denne begivenheten, men nå har endelig dagen kommet», skriver Nordstrands Blad tirsdag 21. desember 1965 - kun få dager før byens første drabantbykino skulle åpne.

Det var arkitekt Frode Rinnan som hadde fremlagt planene, en kino med 400 plasser, estimert til å koste 3,2 millioner kroner.

De første filmene

Den første filmen som ble vist var «Lady L» med Paul Newman og Sophia Loren. Denne andre juledagen ble de også vist en film for barn - «Brødrene Grimms eventyrlige verden»

Den første tiden ble det vist to forestillinger om dagen på Symra, klokken 19 og 21. Det kostet fire kroner for en billett, halv pris for barn. Nordstrands Blad har sprikende informasjon når det gjelder navnet Symra. Det var en navnekonkurranse da kinoen åpnet. Symra betyr hvitveis. Noen mener at kinoen er oppkalt etter en liten skog i nærheten der det vokste hvitveis om våren. Andre mener at navnet kommer av et gammel tidsskrift som het Symra.

Symra-konkurranse

I 2003 ble driften av kinoen lagt ned. Oslo kommune solgte aksjene sine til Obos forretningsbygg i 2005. I 2006 gjenåpnet Symra før den i 2008 ble stengt for ombygging.

Den 12. oktober åpner Symra kino igjen i ny drakt, samtidig med det nye senteret på Lambertseter. Før påske lanserte Oslo kino i samarbeid med Nordstrands Blad konkurransen «Mitt beste kinominne».

Lesere oppfordres til å sende inn minner, bilder, opplevelser og historier fra Symra kino.

Du kan sende dine bidrag til Nordstrands Blad på følgende måte:

E-post: redaksjon
@noblad.no

Telefon: 22639100

Postadresse: Nordstrand Blad, postboks 79 Bryn, 0611 Oslo


Merk e-post/konvolutt med «Mitt beste kinominne». Noen av bidragene trykkes i Nordstrands Blad. Sluttdato for konkurransen er satt til 12. september.

En vinner kåres etter denne datoen og premien blir en eksklusiv visning i en av Symras saler for vinneren med venner og bekjente med fritt valg av film.